Monday, September 12, 2022
HomeБлокчейн и криптоIoT Blockchain в бизнеса -

IoT Blockchain в бизнеса –

Horizon Ново в системата за споделяне на данни

Блокчейн споделена база данни за peer-to-peer продажби. Ядрото на тази технология е биткойн – портфейл за контрол на цифрово криптиране и система за плащане, която беше въведена през 2009 г. Тази система за управление на продажбите е спряна и обикновено работи без никакъв посредник. Тези приложения се поддържат от набор от възли и са изброени в локален регистър, известен като блокчейн.

Интернет на нещата (IoT) е киберфизическа мрежа от свързани компютри, цифрови обекти и лице с избран системен идентификатор. Целта на IoT сайта е да обслужва една точка за интеграция и прехвърляне на данни по въздуха без нужда от човешка или компютърна намеса.

Съществува силна връзка между blockchain и IoT. IoT предоставя на корпоративни организации, които могат да намерят решения, използвайки блокчейн технология. Системата за свързване може да надгражда и записва защитени архивни данни. Такива бази данни и записи са защитени от хакване и кражба, стига да са силно защитени и да е защитен от злонамерен софтуер. Двамата могат да изградят яснота и отчетност, докато измерват начините за подобряване на бизнеса. Самият блокчейн може да помогне за намаляване на неефективността, високите разходи и бизнес несигурността чрез своите партньорски сървъри. Дигиталната книга може да разработи евтина система за бизнес и управление, където всичко може да се обменя, внимателно наблюдава и проследява. Тези практики премахват необходимостта от централна система за управление, която от своя страна премахва повечето от бюрокрацията и рационализира бизнес процесите. Комерсиализацията на тази марка предлага потапящи платформи в областта на IoT и в рамките на бизнес общността.

Блокчейн основно осигурява мощност на интегрирани IoT устройства, за да поеме сигурността на обмена на данни. Компаниите и бизнеса могат да използват блокчейн за улавяне и обработка на данни от периферни устройства, като базирани на RFID активи (радиочестотна идентификация), преброяване на баркод и QR код, инфрачервен сигнал (IR Bluster) или информация за продукта. Когато се интегрират в бизнес инициативи, IoT-базираните технологии ще могат да доставят базирани на блокчейн записи за подобряване на договорите или за укрепване на мрежовата комуникация. Например, ако IoT е активиран и активът, маркиран с RFID, има квалифицирано местоположение и поверителна информация отива на грешно място, информацията ще бъде автоматично актуализирана в блокчейн листа и важни действия ще бъдат предприети, след като системата бъде доставена. Тъй като продуктът прогресира до различни места, системата позволява на абонатите да получат достъп до пакета.

За да се насладят на блокчейн продукта, който активира IoT формат, бизнес организациите трябва да носят четири ключови функции.

1. Цена Намалете

Устройствата от край до край трябва да намалят отнемащите време операции и да премахнат IoT порти или интернет протоколи в системата. Тъй като споделянето на данни и информацията се съобщава в рамките на програма, премахването на други протоколи, програма, хардуер, канал, възел или комуникация намалява разходите.

2. Ускорена промяна на данните

IoT с активиран блокчейн може да премахне IoT портата или всяко филтриращо устройство, необходимо за установяване на мрежа между облак, мениджър, сензори и устройства. Отхвърлянето на такъв „посредник“ може да даде възможност за споразумения между партньори и споделяне на данни. По този начин цифровото ръководство премахва допълнителното време, необходимо за синхронизиране на устройството и информацията за обработка и събиране на реколтата. По този начин премахването на IoT порта осигурява контейнери за злонамерен софтуер и хакване на злонамерен софтуер. Блокчейнът позволява на IoT мрежата да се справи с това чрез инсталиране на файлове като откриване на злонамерен софтуер и търсачка.

3. Увереност в доверието

Чрез блокчейн, позволяващ IoT пространство, инструменти и устройства могат и физически да се адаптират и комуникират като доверени страни. За разлика от типичен бизнес, в който транзакциите трябва да бъдат одобрени и прегледани, блокчейн не изисква никакво реално потвърждение или натиск от партньори. Докато мрежата е защитена и страните са надеждни, IoT сайтът не изисква допълнителна документация. Например, Екип А може да не познава Екип Б, може да не се е срещал лично или действително да има доверие, но отпечатан запис за онлайн продажби и споделяне на информация в блокчейн книгата потвърждава бизнес интегритета. Това им дава възможност на лица, организации и ресурси да спечелят взаимно доверие, което е от съществено значение за установяване на бизнес настройка и премахване на корпоративното управление.

4. Повишена IoT защита

Blockchain предоставя децентрализирана мрежова и технологична платформа, която обещава да съхранява, съхранява и извлича информация от своите милиарди свързани устройства. Тази система трябва да осигури най-сигурната мрежа, която е сигурна и лесна за използване. Избраната мрежа трябва да осигурява висока производителност, оторизация, ниска латентност и запитване. Инсталирането на блокчейн в IoT мрежа може да контролира и рационализира обмена на данни чрез периферни устройства, като същевременно поддържа същата сигурна транзакция и обменя информация за свързани устройства.

Елиминиране на неуспехите в IoT пространството

IoT с активиран блокчейн може да подобри веригата за продажби и търсене, която е поставена в движение, като същевременно насочва към различни точки във входния магазин или склада, като същевременно позволява сигурна и реална доставка на продукти. Инсталирането на Blockchain осигурява твърдостта и дълбочината на продукта и силно проследяване на съответните данни за веригите на веригите. Вместо да търси документи за COO, IoT може да валидира всеки физически продукт чрез „виза“, която предоставя подходяща информация като факти, факти и произход на продукта. Blockchain може също да създава смислено съдържание за продукти и да помогне на организациите да търсят обратно или да публикуват история на съдържанието. Може също така да осигури защитен достъп до мрежови записи за съхранение на данни или други планове.

IoT с активиран блокчейн не се ограничава до търговски проблем или случай на употреба. Всяко бизнес предприятие с IoT пространство може да повиши производителността на бизнеса чрез създаване на цени, премахване на бутилки, други вериги и след като точките се провалят в системата, като създава подобрения. Факт е, че такива организации се интересуват от разбиране, придобиване и използване на блокчейн за своите бизнес решения.

Има още …

Използван от четвъртата индустриална революция (4IR), IoT с активиран блокчейн сега е доминиращата технология след интеграцията на транзистори и компютърни системи. Това е грешката, която приема „втората машинна ера“ по отношение на дигитализацията и усъвършенствания изкуствен интелект (AI). Организациите, фокусирани върху бизнеса, са в челните редици да се наслаждават на плодовете на тази промяна. Би било жалко, ако тези организации не успеят да видят бизнес, изправен пред потенциала на мега интеграция, която би могла да донесе мъдрост на системите навсякъде и навсякъде. Заедно с новата интеграция, системата се справя и с критични проблеми с обработката, свързани с разпространението на мрежата, като поверителността и мрежата за данни, интегрирането на ресурси за сигурност и управлението на сградата за разузнаване. Докато много разработчици на технологии изграждат решение с отворен код за тези проблеми, организациите и бизнес организациите трябва да прегърнат и разширят тази технология, за да увеличат мобилността и да подобрят интеграцията на продукти и услуги.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement