Monday, September 12, 2022
HomeБлокчейн и криптоCoinbase: Началото на биткойн е спред, за да завземе част от пазара

Coinbase: Началото на биткойн е спред, за да завземе част от пазара

Цената на биткойн беше повишена през 2017 г. Coinbase, една от най-големите компании за обмен на валута в света, беше на правилното място в точното време, за да използва скока на лихвите. Coinbase обаче не обича да приема лекомислено своите крипто лихвени проценти. За да остане пред огромния пазар на криптовалути, компанията култивира парите обратно в своите големи инвестиции. Към 2017 г. приходите на компанията се оценяват на 1 милиард долара и повече от 150 милиарда долара са продадени на 20 милиона потребители.

Coinbase, базирана в Сан Франциско компания, известна като водеща платформа за търговия в Съединените щати и с постоянния си успех, кацна на номер 10 в списъка на CNBC Disruptor през 2018 г., след като не успя да направи списък преди две години.

По пътя си към успеха, Coinbase не остави камък на камък в убийството на ръководители от Нюйоркската фондова борса, Twitter, Facebook и LinkedIn. През настоящата година щатният инженерен екип почти се удвои.

Earn.com беше купен от Coinbase през април за 100 милиона долара. Тази платформа позволява на потребителите да изпращат и получават цифрови пари, докато отговарят на множество пазарни имейли и изпълняват малки задачи. В момента компанията планира да привлече бившия капиталистическо предприятие Andreessen Horowitz, основател и главен изпълнителен директор на Finding като свой първи технологичен директор.

Според текущите оценки, Coinbase го оцени на 800 милиона долара, когато за първи път закупи Earn.Com. Тази стойност е значително по-висока от стойността от 1,6 милиарда долара, която беше прогнозирана на последното финансово ниво през лятото на 2017 г.

Coinbase отказва да говори за стойността си дори с повече от 225 милиона долара от водещия DC, включително Union Square Ventures, Andreessen Horowitz, както и от Нюйоркската фондова борса.

За да отговори на нуждите на корпоративните клиенти, Нюйоркската фондова борса планира да стартира собствена борса за криптовалути. Nasdaq, конкурент на NYSE, също обмисля подобна стъпка.

• Състезанието идва

Тъй като конкуриращите се организации се стремят да отхапват от бизнеса на Coinbase, Coinbase търси други финансови възможности, за да се опита да изгради канал около компанията.

Дан Долев, рецензент на Nomura веднага, каза, че Square, компания, ръководена от изпълнителния директор на Twitter Джак Дорси, може да се захване с обменния бизнес на Coinbase, защото започна да продава криптовалута в приложението си Square Cash през януари.

Според оценките на Долев средните приходи от продажби на Coinbase са били около 1,8 процента през 2017 г. Тези високи данъци биха могли да накарат потребителите към някои по-евтини борси.

Coinbase се стреми да бъде запушалка за инвеститорите, тъй като те заобикалят борсовия бизнес. Привлечена в класа на инвеститорите с бели ръкавици, компанията представи група от нови продукти. Този клас търговци са били много внимателни, за да влязат в стабилния пазар на криптовалути.

Coinbase Prime, The Coinbase Institutional Coverage Group, Coinbase Custody и Coinbase Markets са продукти, разработени от компанията.

Coinbase изчислява, че има милиарди долари приходи, които могат да бъдат инвестирани в цифрови валути. Вече има гаранция от 9 милиарда долара в потребителски стоки.

Инвеститорите са загрижени за сигурността, въпреки че знаят, че Coinbase никога не е претърпял измами като обмен на криптовалути. Президентът и главен оперативен директор на Coinbase казаха, че първият тласък за първото резервно копие на Coinbase миналия ноември беше липсата на доверен попечител, който да осигури техните крипто активи.

• Текущите Wall Street преминават от Wash Bit към Cryptocurrency Backer

Въз основа на текущите данни, получени от Autonomous Following Wall Street, интересът към криптовалутата изглежда расте. В момента има 225 хедж фонда за криптовалута, докато през 2016 г. имаше само 20 милиона налични криптовалути. Goldman Sachs вече представи таблицата за търговия с криптовалути.

Coinbase също така представи Coinbase Ventures, който е инкубатор на фонд от първа фаза, който работи в криптовалути и блокчейн платформи. Coinbase Ventures вече събра 15 милиарда долара допълнително финансиране. Първата му инвестиция беше обявена в първото съединение, наречено Compound, което позволява на човек да заема или отдава криптовалута, докато печели лихва.

В началото на 2018 г. компанията отвори Coinbase Commerce, което позволява на търговците да получават големи цифрови плащания. Един от първите биткойни беше BitPlay, който току-що освободи 40 милиарда долара за работа. Миналата година BitPlay разреши повече от милиард долара в биткойн плащания.

Привържениците на блокчейн технологията вярват, че в бъдеще криптовалутата ще може да премахне нуждата от ръководители на централната банка. По този начин той ще намали цените и ще създаде фиксиран финансов отговор.

Сигурност Сигурността остава много ограничена

За да поддържа адекватен цифров достъп, Coinbase получи много критики. Но те трябва да се държат предпазливо, докато американските служители обсъждат как да ускорят използването на технологията.

За борси за криптовалути като Coinbase проблемът е, че ако валутата на долара не е сигурна, тя може да бъде под правомощията на Комисията за ценни книжа и борси. На Coinbase е разрешено да отложи увеличението на валутата, тъй като SEC обяви през март, че ще прилага правилата за ценни книжа за всички борси за криптовалути.

The Wall Street Journal съобщи, че Coinbase се срещна с представители на Sec, за да го регистрира като лицензирана и електронна платформа за търговия. В такава ситуация за Coinbase би било по-лесно да подкрепи повече финансиране и да спазва закона за спестяванията.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement