Monday, September 12, 2022
HomeБлокчейн и крипто5 Как Blockchain променя живота на обикновен човек

5 Как Blockchain променя живота на обикновен човек

Тъй като всички медии са нагорещени от новините за цените на kristptocurrenci, може да се чудите как това се отразява на обикновения човек. В основата на криптовалутата и другите цифрови валути е технологията Blockchain.

Има различни промишлени и административни проблеми, които технологията може да реши за обикновения човек. Имате ли собствен малък бизнес, но често усещате липсата на прозрачност поради традиционните методи за комуникация? Случвало ли ви се е да имате по-високи от обикновените медицински сметки? Като собственик на бизнес предизвикателство ли е намирането на реални конкуренти за вас? Тези предизвикателства засягат бизнес хора, стартиращи фирми, малки фирми, физически лица и технологията Blockchain се стреми да предостави решения, за да улесни обикновения живот чрез прости решения.

Банкиране

Банкирането в почти всички страни все още се фокусира върху хартиени приложения за всякакви валутни обмени, водене на записи или други фонови транзакции. Технологията Blockchain може да възпроизведе това в цифров формат и да създаде уникален регистър, който позволява не само на банкерите, но и на потребителите да имат достъп до същия източник на информация. Тази система позволява на банките да елиминират възможността за измама, тъй като записите и собствеността върху активите могат да бъдат проверени от банкерите в блокчейн книгата, която може да бъде достъпна по всяко време в непроменен формат.

Идентифицирането на име е основен проблем в банката, като знанията на гражданите се крадат и се използват за откриване на фалшиви сметки за незаконни дейности. Според онлайн базата данни с оплаквания на Федералната търговска комисия, само през 2016 г. са били подадени над 13 милиона измами и кражби на карти от 3 милиона от тези заявления. Чрез блокчейн системата клиентите могат директно да видят всички сметки под тяхното име и незабавно да уведомят своите банкери, за да могат да видят всякакви шокиращи събития в банковата си информация. Някои от добре познатите примери включват поддържаната от IBM програма Hyperledger Fabric и Utility Settlement Coin от BS.

Здравеопазване

Блокчейн технологията може да опрости здравето по невероятни начини и да улесни управлението на медицинските данни. Създаването на високодостъпни досиета на пациенти може да позволи по-лесно изследване на разработването на лекарства и също така да намали последиците от фалшивите лекарства. Клиничните заболявания и техните последствия могат да бъдат открити в определено място, което позволява на здравни специалисти и изследователи да провеждат изследвания и да намерят най-добрите медицински решения. Accenture е една от най-големите компании в света, която предлага нови и иновативни решения за медицинско лечение, които са безопасни и измамни.

Измамата на Съда може също да бъде разкрита чрез управление на таксуването на блокчейн, тъй като системната сметка може да бъде напълно разрешена, без никоя част от агентите да действа като измамни агенти. С повече от 56 милиона души под Medrere през 2017 г., повече от 1,3 милиарда долара бяха изтеглени от правителството чрез измамни дейности и съоръжения за развитие, както и домашно здравеопазване. Блокчейн системите могат ефективно да защитят гражданите, които търсят медицинска помощ от здравни специалисти, които превишават услугите, извършвани чрез измамни практики за фактуриране. Централните данни не само помагат на лекарите да предоставят лечение въз основа на анамнеза на пациента и неговата/нейната фамилна анамнеза, но също така елиминират шансовете на пациента да си спомни погрешно минали симптоми или дискомфорт.

Публични бележки

Една от най-важните функции на правителството е да записва цялата информация за своите граждани. Това включва информация за хора и фирми по отношение на техните продукти и услуги. Голяма част от писмената информация е написана в документи от база данни, което прави управленските задачи изключително трудни дори в развитите страни

Базираните на блокчейн системи като Ubitiquity могат да записват всички публични записи в цифров регистър, за да предпазят данните за гражданите от преобразуване във фалшиви работни места. Идентифицирането на проблем е проблем, който може да бъде труден за справяне за мениджърите и цифровата информация може да бъде объркваща — доказателствата могат да помогнат за предотвратяване на подобни инциденти на престъпление.

Гласуване

Един от основните стандарти за системата за гласуване в почти всички страни е, че дори днес гласоподавателите трябва да присъстват в избирателните секции, за да гласуват и може да затрудни нещата за хората, които трябва да пътуват в дните за гласуване. По-важното е, че няма начини да се определи резултатът от гласуването за обикновен гражданин.

Компании за разработка на блокчейн като Followmyvote измислят решения, които се стремят да направят онлайн гласуването по-реално. Това ще позволи на гражданите да видят по-пълна информация за естеството на вота и резултата и други ясно различни цифри. Това води до безопасно гласуване на гражданите при вътрешни или външни конфликти и криминални инциденти, принуждавайки гражданите да гласуват за своите потенциални кандидати.

Плащащ бизнес

Предприятията от всякакъв размер трудно намират истински служители. Чрез блокчейн технологията е възможно фирмите да преглеждат идентификационните данни на всички абонати чрез база данни за цифрова блокчейн технология, която може да се използва за създаване на база данни от професионалисти с характеристиките, потвърдени в защитен регистър, към който фирмите могат да се позовават при наемане на гласоподаватели. Learning Machine е базирана в Ню Йорк компания, която се стреми да реши този проблем, който се фокусира върху документирането на реалностите на служителите.

Данъците или измамите, свързани с работата, съставляват 34% от всички философии от 2016 г. насам, а блокчейн системата прави наемането на всеки бизнес много по-безопасно, тъй като компанията ще има достъп само до тези, които отговарят на условията, намалявайки риска от наемане на корумпирани служители. . Той също така помага на писателите, като ускорява процеса на наемане и като им помага да намерят работните места, които търсят, и да имат безпроблемни системи за писане.

Използването на блокчейн технологии е от полза както за хората, така и за бизнеса, а също така запазва личната информация, като същевременно прави важни данни видими. Докато блокчейнът има най-доброто приложение в криптовалутата, неговите приложения могат да се разпространят в други региони, както и да предоставят смислени решения на гражданите по целия свят.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement