Saturday, September 17, 2022
HomeОнлайн образование4-годишни колежи и технически училища: Вашият избор

4-годишни колежи и технически училища: Вашият избор

Училището не е за всеки, но това не означава, че не трябва да имате някакъв вид по-голямо обучение или корпоративно обучение. Ако мислите за бъдещето си, какво си представяте? Правите ли нещо, което харесвате, или просто работите за заплата?
В случай, че сте един от многото хора, които се опитват да определят мястото, където да похарчите парите си и мястото, където да спекулирате бъдещето си, научете нататък. Този текст дава съпоставимост на 4-годишни факултети и технически факултети. Кой е най-подходящ за вас?

Как да изберете между 4-годишни факултети и технически факултети:
Задайте си тези въпроси, след което обмислете предимствата и недостатъците на всеки вид факултет.

Какви са вашите цели? Имате ли цел за избрана професия? Какви са вашите учебни цели? Бихте ли предпочели да изучавате възможно най-много различни въпроси? Имате ли нужда да изучавате толкова много, колкото потенциално няколко конкретни предмета (да се превърнете в професионалист)?

Какви са силните ти страни? Слабости? Бихте ли спечелили от по-кратка и допълнително фокусирана програма?

Тип живот. Как университетът ще се съчетае с живота ви? Бихте ли спечелили от нетрадиционното програмиране, еквивалентно на онлайн, нощно или дистанционно обучение? 4-годишните факултети и техническите факултети предоставят такъв избор, но варират в зависимост от колежа, така че проверете с факултетите, които трябва да посещавате.

Какво бихте искали? Реално, каква диплома или обучение трябва да преследвате? Анализирайте необходимото ви пространство – открийте какво е необходимо и как се сравнява с пакетите, които може да обмисляте. Уебсайтът на US Division of Training предоставя активи за анализ на професията и обучението.

Бъдете купувач. Разгледайте съоръжението; ново и актуално ли е? Ето как се оценява на оборудването, което ще използвате? Представете си ме, това може да е досадно, но е по-скоро необходимо. След започването забелязах, че трябва да отделя допълнително време за проучване на пакети за лаптопи, които работодателите очакваха да знам за техническо писане. Ако имах по-високи познания, може би щях да взема допълнителни програми, особено свързани с тези пакети.

Разгледайте следното: измерване на кампуса, настоящи и бивши студенти, училище и служители;
Открийте дали университетът е акредитиран и лицензиран; Правят ли извънредни претенции? Може ли вашият кредит да бъде прехвърлен?

4-годишни училища
Някои хора предпочитат да учат просто, за да учат, докато други са изключително целенасочени и изтласкани и използват университета като трамплин за напредъка на предприятието. Ако сте загрижени за допълнителни научни занимания, конвенционалното 4-годишно училище също може да бъде единствената ви възможност.

Предимства: Обучението по свободни изкуства се прилага в много области, разнообразни теми за откриване, статус, „живот в колежа“

Недостатъци: Скъпо, отнемащо време, може да спечелите нива в областта, която не е необходимо да преследвате, прекомерни изисквания и условия за прием, пазарът на труда след дипломиране също може да бъде по-бавен – може да изисква допълнително обучение

Технически факултети
Ако колежът беше за всички, не може да има технически факултети. Някои хора наистина биха могли да почувстват допълнителна стигма към техническите факултети. В едно общество мястото, където се ходи на училище, се превърна в нормално, ние пропускаме стойността на коучинг за способности. Хората също могат да бъдат обидени, в случай че наистина се чувстват нередовни и не трябва да ходят на училище, но въпреки това наистина се чувстват принудени да предприемат действия.

Предимства: по-кратък период, целеви пакети, по-прости изисквания за прием, разнообразен график, незадължителни сертификати в 4-годишни факултети, практически коучинг

Недостатъци: също може да се разглежда като много по-малко престижен, може също да бъде скъп, много по-малко къща за анализ на различни въпроси, акредитация, организации с нестопанска цел

Много от най-бързо растящите работни места не изискват бакалавърска диплома, но изискват обучение след средно образование (след-средно обучение). Тези работни места включват:

Медицински асистенти

Помощници по социални и хуманитарни услуги

Помощни средства за благосъстояние на жилището

Техници по медицински данни и данни за благосъстоянието

Помощници на телетерапевта

Помощници на телетерапевта

Здравни и кардио треньори

Ветеринарни технолози и техници

Служители за почистване на опасни вещества

Дентални хигиенисти

Помощници по трудотерапевт

Зъболекарски асистенти

Помощни средства за частни и жилищни грижи

Академични учени за самообогатяване

Помощници по трудотерапевт

техници по опазване, заедно с науката за околната среда и благосъстоянието

Ученици в предучилищна възраст, с изключение на специално обучение

Респираторни терапевти

За допълнителни данни относно статистиката за развитие на работни места вижте уеб страницата на Бюрото по трудова статистика.

Имайте предвид, че най-лесният начин да разберете кое е най-доброто за вас е само да познавате себе си и да се учите.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement