Monday, September 12, 2022
HomeТърговияФорекс търговия - Силата на всички числа

Форекс търговия – Силата на всички числа

Непрекъснато закръгляваме числата в ежедневните си дейности. Това се случва, когато отидем на пазар, изчислим температурата, купим имот или отидем на бензиностанция. Ние неизменно се привличаме към околните числа и числа, завършващи на нула. Тези въртящи се числа играят основна роля във Форекс търговията.

Защо лихвите се закръглят?

През 1999 г. Dow Jones Industrial Average достигна първите десет хиляди. Потребителите тестват тази стъпка в продължение на почти две седмици, преди да затвори напълно над десетки хиляди. Това дори беше повод за много празнуване, тъй като се смяташе за голяма стъпка.

Около седем години по-късно продажбата на Dow беше само 12 000. Рекламодателите, които бяха задържани, когато стачката достигна 10 000 души, нямаха какво да покажат за себе си години по-късно.

През 1999 г. успехът на Dow беше едно от най-разпознаваемите събития на годината. Изданията за финансови новини публикуваха четири специални, възхваляващи събитието като второ идващо. Целият пазар е изцяло потопен в този образ.

Много теории, според които хората са създали числа, наречени „база 10“, защото имат 10 пръста на ръцете и краката. Хората също са привлечени от числа, които представляват десятък.

Резултатът от кръглото число

Служителите и търговците на дребно имат много силна традиция да правят поръчки, съответстващи на кръгли числа. Например търговец може да направи поръчка за фиксирана наличност и ако тя падне до нивото от $ 40. Ако повечето търговци на дребно също правят поръчки за $ 40, защото изглежда, че акциите е добре да бъдат закупени в този момент, запасите отговаря на голям набор за поръчки за покупка. Това обикновено води до по-голям брой събития за закупуване и тъй като купувачите са нещо повече от продавачи, стойността на акциите ще нараства по-бързо.

В стойност търговците на дребно създадоха това, което се нарича „компонент за поддръжка“ на 40 долара, защото повечето поръчки за покупка бяха събрани на тази цена. Това се нарича психологическа подкрепа, защото не се основава на какъвто и да е ценови опит.

Това явление е често срещано на всички фондови пазари, но е особено разпространено на фондовия пазар. Мисленето зад този кръг за невероятните числа в акциите, акциите и валутната търговия е най-привлекателният сегмент от населението с числата около него. Докато хората участват в маркетинга, това събитие ще бъде достъпно.

Кръгли числа във Форекс

Не бива да се подценява дълбокото популяризиране на числата около Форекс пазара. Добър пример за това се случи в началото на 2005 г., когато валутната двойка USD/CAD получи подкрепа няколко пъти при 1.2000. Друг пример се случи в началото на 2006 г., когато EUR/USD получи подкрепа на около 1,2700. Търговците, които се отличават с броя на входните точки, успяха да спечелят страхотни награди.

Банките се радват на големи комисионни, когато правят двупосочни поръчки за клиенти, тъй като често се събират големи групи от поръчки. Фактът, че тези поръчки обикновено се събират около числа, създава страхотна стратегия за много търговци на дребно и много търговци на дребно разчитат на това като чудесен начин за пазар.

Първото отскачане е най-много

Поддръжката и съпротивата на кръглите числа са много привлекателни за тези, които използват стратегия за дневна търговия. Времето за рамки, участващи в дневната търговия, обикновено е по-кратко. Това се дължи на факта, че първоначалният полет от подкрепа или съпротива на кръгли числа обикновено е най-добрият и най-ефективен отскок. Маркетолозите винаги се стремят да се уверят, че виждат този първи отскок. По-дългото време за търговия няма значение, защото те често могат да скрият множество спирачки вътре в свещ.

Във всеки случай те са го завзели, въпреки препятствията, които трудно можем да си представим. ” Тъй като това се случи, наборът от команди, които създадоха опорната или защитната стъпка, се намалява. Ако друго ниво на командване вече не е в състояние да компрометира опорната или защитната стъпка, тази стъпка в крайна сметка ще бъде нарушена.

Поради тази причина е важно за търговците да се възползват от възможността първо да летят от цифров номер, тъй като в този момент броят на поръчките е най-голям и дава най-голяма стойност. Работещ продавач може също да приложи следните спирачки, въпреки че те обикновено носят малка печалба. Маркетингът изисква постоянна бдителност, за да бъде успешен, освен ако не използвате автоматизирана маркетингова система.

Можете да научите повече на http://www.MasteringForex.net/blog

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement