Saturday, September 17, 2022
HomeОнлайн образованиеУкрепване на онлайн споделянето на информация -

Укрепване на онлайн споделянето на информация –

Новината не е, че постоянно променяме по-голямата част от нашето работно време за икономия на знанието онлайн, а вместо това научаваме повече за това какво работи и кое не. Въведете го в полето Обучение и развитие (T&D). Ето една индустрия, която имаше предимство много преди Covid в предоставянето на възможности за цифрово и дистанционно образование. Чрез проектирането и подготовката на виртуални и смесени образователни програми за относително дълго време е разумно да се очаква, че тази индустрия може да получи уроци, които да информират други бизнес сектори за това как да разпространяват разузнавателна информация онлайн.

Друга област, която споделя дистанционното образование, несъмнено е повече от това, което искат в момента, както K-12, така и висшето образование. Подобно на T&D, тяхната обща мисия е да осигурят повсеместността и мощността на компютрите и подобни устройства с основни способности за технологична грамотност на обществеността, за да предоставят възможности за преподаване и учене, когато е непрактично да се настанят учениците в традиционните класни стаи. И тук най-добрите практики се определят като учители, училища и общности, изправени пред предизвикателството да предоставят качествено онлайн образование.

Заедно T&D и обучението разкриват методите и условията за мислене за създаване на онлайн работно място, когато то включва споделяне на знания, управление на промените, ангажиране на клиентите и развитие на персонала. Анализът на рецензирана от партньори литература, анекдотични доклади от пазара на T&D / образование и практикуващи дистанционно обучение предлагат ключови практики при формулиране и прилагане на курсове и програми за дистанционно обучение. Важно е обаче да се разбере, че най-добрите от тези процедури не са просто отделни техники, произведени чрез проба и грешка, а по-скоро на философска основа.

Лев Виготски беше психолог от съветската епоха, известен в цял свят със своите изследвания за това как хората правят смисъл, с други думи, когнитивното развитие. Накратко, неговата теория е, че хората придобиват културни ценности, вярвания, стратегии за решаване на проблеми и практически знания, като си сътрудничат с други, особено с по-осведомени хора. Според Виготски понятието и значението възникват в социален контекст, който прави обществото плодородна почва, от която хората се учат. Днес теорията на Виготски принуждава разработчиците на учебни програми за онлайн образование и обучение да дигитализират характеристиките на общността лице в лице. По този начин инструкторите и обучителите могат да улеснят придобиването на концепции и знания сред своите ученици и обучаеми.

Следователно трябва да разчитаме на взаимовръзката и взаимодействието, възможно чрез виртуален контакт. Въпреки че все още е нова концепция за по-старите поколения, обществото се движи към норма, характеризираща се с далечни връзки с другите, чрез използването на социалните медии. Facetimeили онлайн краткосрочни курсове за акредитация. Три най-добри практики, които се възползват от социалното сближаване, включват:

На разположение – Това може да варира от едновременно или на живо предоставяне на директни инструкции до достъпност и наставничество за индивидуални въпроси на ученици/служители. Ще има случаи, в които асинхронната комуникация (не на живо) като табла за съобщения, форуми и правила на курса трябва да бъде видима за всички участници, но като цяло казано директно на разположение или в определени часове кара участниците да се чувстват по-малко изоставени. и опасно.

Взаимодействия – Насърчаването на взаимодействието с участието подобрява споделянето на знания и социалното обучение, което води до грамотност. Три ключови диалога за обучение включват учител към ученик, ученик към ученик и ученик към съдържание. Насърчаването на такъв обмен създава ефективни връзки, ориентирани към растежа между учители и ученици, целенасочени открития, извършени в контекста студент-ученик, и изследвания между ученик и фактите и концепциите от техните предметни области.

Дискусия Насърчаването на възможностите за участие на учениците в едновременни и асинхронни дискусии създава значителна образователна стойност. Срещите, включващи въпроси, мисли, отговори и решения, подпомагат растежа на участниците. Благодарение на дигитализацията, той може да захранва всеки курс, включително добре структурирани дискусии и преговори.

Когато имате задача да планирате възможностите за дистанционно образование и обучение, имайте предвид важността на изграждането на социално сближаване. Може да откриете, че по-малко от това, от което първоначално сте се страхували, се губи чрез виртуализация.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement