Tuesday, September 13, 2022
HomeБлокчейн и криптоТрябва ли биткойн да замени валутата на централните банки?

Трябва ли биткойн да замени валутата на централните банки?

Разлики между биткойн и централни банки

Каква е разликата между централна банка, одобрена от биткойн? Лицензиран превозвач на централна банка може лесно просто да обменя артикули с услуги. Притежателят на биткойни не може да се справи, защото истинските пари не са одобрени от централната банка. По този начин собствениците на биткойни може да могат да прехвърлят биткойни към друг акаунт на член на биткойн в замяна на стоки и услуги и дори валута, оторизирана от централната банка.

Увеличаването на активите ще намали реалната стойност на парите на банката. Краткосрочната гъвкавост в търсенето и разпределението на банковите депозити на финансовите пазари води до промени в лихвите по заеми. Въпреки това, стойността на лицето остава същата. В случай на биткойн, неговата номинална и обща стойност се променят. Току-що видяхме разделянето на биткойн. Това е нещо като разделяне на акции на фондовия пазар. Компаниите понякога разделят акциите на две, пет или десет в зависимост от пазарната цена. Това увеличава обема на продажбите. Следователно, докато вътрешната стойност на парите намалява за определен период от време, стойността на биткойн се увеличава с търсенето на валута. Така поръчката за биткойни носи печалба. Освен това, първите собственици на биткойни ще имат страхотна възможност пред останалите притежатели на биткойни, които влязоха на пазара по-късно. В този смисъл биткойн изглежда е актив, чиято стойност се увеличава и намалява, както се вижда от неговата волатилност на цената.

Когато ранните разработчици, включително миньори, продават биткойн на обществеността, на пазара се предлагат пари. Тези пари обаче не отиват в централните банки. Вместо това отива при няколко души, които могат да действат като централна банка. Всъщност на компаниите е позволено да събират пари от пазара. Въпреки това, те са търговски жизнеспособни. Това означава, че с увеличаването на общото количество биткойни, системата биткойн ще има потенциал да се намесва във финансовото регулиране на централните банки.

Биткойнът е силно спекулативен

Как купувате биткойн? Естествено, човек трябва да го продаде, да го продаде на цена, определена от биткойн пазара и от самите търговци. Ако има повече купувачи, отколкото продавачи, тогава цената се повишава. Това означава, че биткойн изглежда като истинско нещо. Можете да ги събирате и продавате по-късно, за да спечелите. Ами ако цената на биткойн падне? Освен това ще загубите парите си толкова, колкото и начина, по който губите пари на фондовия пазар. Има и друг начин да печелите биткойни чрез копаене. Копането на биткойн е метод, използван с фокуса на маркетинга и допълненията към общественото достояние, известен като черната верига, както и методите, произведени от биткойни сега.

Как биткойн направи вода? Зависи от броя на случаите. На фондовия пазар загубите на акции зависят от фактори като корпоративна стойност, свободно плаване, търсене и предлагане и т. н. В случая с биткойн акциите изглежда се движат безплатно и търсенето са фактори, зависещи от цената им. Повишаването на цената на биткойн се дължи на липсата на гъвкавост и голямото търсене. Стойността на една истинска компания зависи от опита на техните членове с търговията с биткойн. Можем да получим полезни отговори от неговите членове.

Какъв може да бъде друг основен проблем със системата за търговия? Никой член не може да търгува с биткойн, ако няма такъв. Това означава, че първо трябва да спечелите, като закупите най-ценния актив, който имате, или чрез копаене на биткойн. Голяма част от тези ценни предмети отива при човек, който е първият търговец на биткойн. Също така, част от печалбите като печалби със сигурност ще отидат на членове, различни от оригиналните разработчици на биткойни. Други членове също ще загубят своите ценности. Тъй като търсенето на биткойн се увеличава, първоначалният търговец може да извлече толкова биткойни, колкото се прави от централните банки. Тъй като цената на биткойн се увеличава на техния пазар, ранните разработчици могат постепенно да пускат своите биткойни в системата и да правят огромни печалби.

Биткойн е таен финансов инструмент, който не се прави

Биткойн е истинска валута, но не заслужава да бъде пълноценна валута и няма юридическа чистота. Ако собствениците на биткойн създадат таен съд, за да разрешат проблемите си, произтичащи от транзакции с биткойн, тогава е по-вероятно да пренебрегнат законната легитимност. По този начин, таен финансов инструмент за определен набор от хора. Хората с биткойни ще могат да купуват големи количества стоки и услуги в публичното пространство, което може да подкопае традиционния пазар. Това ще бъде проблем за контролерите. Неефективността на съдиите може да създаде нова финансова криза, както по време на финансовата криза от 2007-2008 г. Както винаги, не можем да съдим за цветовете на снежното небе. Няма да можем да предвидим щетите, които може да причини. Едва в последния етап виждаме цялата работа, ако не можем да направим нищо, освен да излезем и бързо да избягаме от кризата. Това изпитваме, откакто започнахме да експериментираме върху неща, над които искахме да имаме контрол. Успяхме в някои и се провалихме в много, но не без ангажимент и загуба. Трябва ли да изчакаме, докато видим всичко?

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement