Saturday, September 17, 2022
HomeОнлайн образованиеТоп 5 системи за управление на обучението с отворен код, които трябва...

Топ 5 системи за управление на обучението с отворен код, които трябва да обмислите

Няма съмнение, че електронното обучение напълно революционизира начина, по който придобиваме образование и умения. В резултат на това шумът зад системите за управление на обучението (LMS) за систематично предоставяне и управление на електронното обучение нараства. Има повече от хиляда доставчици на системи за управление и системи за управление на обучението, от които да избирате, и трябва да обмислите няколко подробности и функции, преди да изберете най-добрия за вас и вашите онлайн ученици.

Как да изберете най-добрата система за управление на обучението за вас?

След като решите какъв тип лиценз ще използвате (базиран в облак или отворен), помислете за: модели на ценообразуване, тип клиент, поддръжка на спецификации и допълнителни функции. Ето изчерпателен списък с топ 5 системи за управление на обучение с отворен код, налични на пазара днес.

един. MOODLE

Moodle е широко известна система за управление на обучение с отворен код. Той предоставя подробни инструкции как да настроите своя собствена система за управление на обучението, както и съвети за създаване на онлайн курсове за обучение и преподаване с Moodle. Нещо повече, Moodle включва платформа за големи общности от потребители да взаимодействат помежду си по различни теми и е напълно безплатна.

Moodle се предлага с изчерпателни уроци за много различни аспекти на LMS, като настройка, настройка на курсове, бързи ръководства за администратори и учители, настройка на събития, проследяване на напредъка на учениците и насоки за мобилни приложения. Moodle също има форум, който предлага съвети и изчерпателен списък с термини, с които потребителите може да не са запознати, от настройка и надстройки до обучение. Разделът за изтегляне също предлага обширни плъгини и интерактивни теми и събития.

2-ро ЕЛИАДЕМИ

Eliademy има усъвършенстван интерфейс и безплатна версия, която показва много функции, намиращи се също в решенията на базирани в облак системи за управление на обучение и страхотни инструменти, които да ви помогнат да подобрите своя курс за електронно обучение. Този високо автоматизиран LMS с отворен код изисква всичко, което предоставяте онлайн учебни материали; Готовият материал може да бъде качван заедно със съдържание за онлайн обучение от уебсайтове като Slideshare или Prezi и видеоклипове в YouTube от 160 различни източника.

Eliademy също идва със секция, посветена на вече съществуващи курсове. Някои от тях са безплатни, други изискват такса за регистрация. Друг атрактивен аспект е, че онлайн студентите могат да получат сертификат в онлайн или печатна форма, който могат да споделят в LinkedIn и други платформи за социални медии след завършване на курса.

3. ФОРМА.LMS

За разлика от други системи за управление на обучението, които се фокусират върху академичното образование, Forma.LMS е безплатен LMS с отворен код, който е насочен главно към онлайн образованието. Следователно, той позволява на онлайн фасилитаторите да контролират всеки аспект на курса, като присъствие, места за всяка онлайн обучителна среща и онлайн календар за насрочване на срещи.

Forma.LMS позволява на потребителите да генерират онлайн отчети за представянето на учениците и статистически данни за курса, които могат да бъдат експортирани директно в Excel или изпратени до желаните онлайн студенти. Освен това потребителите могат да създадат „анализ на пропуските в уменията“, за да одитират и оценят уменията на онлайн учениците.

4. ИЛИЯС

Често аплодирана за своята гъвкавост, мащабируемост, опции за персонализиране и отзивчив дизайн в редица устройства, Ilias беше първата система за управление на обучение с отворен код, съвместима със SCORM 1.2 и SCORM 2004. Функциите за електронно обучение са много адаптивни по отношение на теми и параметри които потребителите могат да настроят за промяна на онлайн учениците. Нещо повече, Ilias предлага голяма гъвкавост при разглеждане на броя на потребителите, които могат да бъдат поддържани, вариращи от малък брой до няколко хиляди. .

5. OPIGNO

Opignois е LMS с отворен код, съвместим със SCORM 2004 и Tin Can (xAPI), който предлага огромна ефективност по отношение на управлението на курсове и роли, инструменти за сътрудничество и интеграция и функции за електронна търговия. Функциите за сътрудничество, предоставени от Opigno, включват чат, списъци със задачи, студентски работни пространства, система за лични съобщения, споделяне на екрани и файлове и запис. Списъкът с интегративни функции е също толкова дълъг – SCORM 2004, Tin Can (xAPI), Apache Solr, LDAP (Active Directory) и CAS, интеграцията с H5P също се предоставя от Opigno.

Когато говорим за управление на курсове, Opigno е сред най-добрите и най-атрактивните LMS с отворен код. Той предоставя на потребителите много доходоносни функции като частни и публични каталози на курсове, вътрешно управление на срещи и автоматично генериране на сертификати.

С толкова много налични системи за управление на обучението, изборът на идеалната за вас може да бъде доста обезсърчаващ и труден. Надяваме се, че този списък с топ 5 системи за управление на обучение с отворен код, налични на пазара, ще ви помогне да вземете решението си. Използван правилно, LMS може значително да ви помогне да отговорите на специфичните нужди на вашите онлайн ученици.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement