Monday, September 12, 2022
HomeМаркетинг и рекламаРеклами в Bing срещу Google AdWords: Непрекъсната битка за въвеждане на разширена...

Реклами в Bing срещу Google AdWords: Непрекъсната битка за въвеждане на разширена информация

Може да сте чували много за рекламата с плащане на щракване и как тя може да ви помогне да подобрите онлайн външния си вид, като насочвате тонове трафик към вашия уебсайт.

Ето защо има смисъл, че след като вашият бизнес е в процес на растеж, е време да се присъедините към платеното търсене и да изведете клиента си на следващото ниво.

Първото нещо, което ви идва на ум, когато мислите за PCP, е Google AdWords. Като най-големият играч на пазара на платена реклама, не е изненада, че Google AdWords е най-популярният и добре познат в света PPC рекламен канал.

Затова Ви препоръчваме да не бързате да инвестирате в AdWords без спекулации. Само защото това е най-популярната рекламна платформа в света, не означава, че отново е най-добрият избор за вашия бизнес. Може да искате да опитате други платформи, особено Bing Ads, които със сигурност имат малък пазарен дял, но могат да служат на същата цел като AdWords на по-ниски цени, особено ако имате нисък бюджет.

Това ни води до сравнение между Google AdWords и Bing Ads като маркетингови платформи.

Първият: Той съдържа най-важните гиганти в маркетинга за търсене

Като собственик на бизнес или клиент, може да сте по-запознати с Google AdWords, отколкото с Bing Ads. Не може да се отрече фактът, че AdWords остава предпочитаният избор както между интернет маркетолозите, така и бизнеса, тъй като предоставя достъп до по-широка аудитория от потенциални клиенти и осигурява по-голяма възвръщаемост на инвестициите.

Но преди да вземете решение за Bing Ads като жизнеспособна маркетингова стратегия, важно е да знаете големите разлики, които съществуват между две платформи, които правят едната по-добра от другата. Нека да разграничим двете платформи с помощта на метричния ключ, който ще ви помогне да вземете информирано решение за вашия маркетингов проект

Цена на кликване и позиция на рекламата

Липсата на конкуренция и ниският спад на Bing Ads дават на маркетолозите възможност да се конкурират с AdWords. По-малката платформа Bing Ads предлага по-добри възможности за показване на рекламите ви на по-добри места, което прави платформата жизнеспособна опция за търговците с бюджет.

Така че, имайте предвид, че AdWords все още има голям обем на търсене и много потенциални клиенти търсят реклама.

Промяна и натискане нагоре за натискане (CTR)

CTR е показател, който определя размера на маркетинга и цената чрез щракване. Колкото по-висока е вашата CTR, толкова по-добра е позицията ви и толкова по-малко плащате. Проучванията показват, че маркетолозите имат по-голям шанс да вземат по-ниски цени за реализации или да водят в Bing, отколкото AdWords.

Интерфейс и управление

Една от най-важните функции за начинаещи PPC е интерфейсът. Когато става въпрос за настройка и управление на рекламни кампании, Google AdWords все още управлява Bing с широка гама от добавки и функции, които улесняват насочването, създаването и редактирането.

Тип трафик

Що се отнася до обема на търсене и размера на аудиторията, Google контролира само рекламата в Bing. Google е много мощен и има достъп и по този начин привлича много трафик.

Важно е обаче да се отбележи, че не всички пазари са равни. Google може да има по-голям пазарен дял, но има и други пазари, където Bing може да предложи на търговците по-добри възможности за увеличаване на трафика, реализациите и продажбите. По този начин зависи от целевата аудитория и дали AdWords или Bing може да бъде по-добър канал за трафик за вашия уебсайт.

И така, кой печели битката?

Въпреки че няма съмнение, че рекламите на Bing все още са под Google AdWords, не можем да забравим факта, че пазарният дял на Bing расте и платформата прави крачки в AdWords.

И двете от тези маркетингови платформи се фокусират върху работещи ориентирани към клиентите, но в зависимост от вашата индустрия, бюджет, конкуренция, население и целеви резултати, една платформа може да работи по-добре за вашия бизнес от другата.

Препоръчваме ви да разпределите един от рекламните си бюджети за реклама в Bing Ads или обратното — и да определите коя платформа работи най-добре за вас.

Освен това можете да инвестирате в професионални PPC рекламни услуги, за да гарантирате успех във вашето начинание за интернет маркетинг. Специалист по поддръжката може да ви помогне да постигнете висока възвръщаемост на инвестициите, като ускорите PPC рекламните кампании, които са обичайни за постигане на вашите маркетингови цели. Можете да работите със специален екип, който работи в тясно сътрудничество с вас, за да разбере вашата индустрия, нужди и пазар, както и да ви посъветва кои маркетингови платформи ще помогнат най-добре на вашия бизнес и как да се справите с PPC рекламата от нулата.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement