Monday, September 12, 2022
HomeОнлайн образованиеРастежът на онлайн програмите за дипломи във Филипините

Растежът на онлайн програмите за дипломи във Филипините

Онлайн дипломните пакети бяха доставени за първи път във Филипините в началото на 90-те години, когато имаше постепенно подобрение в разнообразието от органи и лични заведения в нацията. Освен това през тази ера, по-голямата такса за обучение (CHED), едно от многото три държавни институции, които управляват училищната система в нацията, вдъхнови много учебни заведения да предоставят програми за дистанционно обучение. Това движение е предизвикано от нарастващите жители и нарастването на записаните в горните училища в последно време.

Деветнадесет и деветдесетте години – Възходът на отворените университети

Едно от многото известни по-големи училища (HEI), които предоставят онлайн дипломни пакети в страната, е Open College College of the Philippines (UPOU), базиран през 1995 г. OPOU е пионер в отвореното и дистанционно обучение във Филипините. . Друг необходим отворен колеж в нацията е Политехническият колеж на Филипините (PUPOU). PUPOU започва да предоставя онлайн дипломни програми през 1990 г. Азиатският институт за дистанционно обучение (AIDE) е един от всеки 4 признати от правителството доставчици на дистанционно обучение в страната, предоставящи пълни нива на обучение. Различни пионери на онлайн дипломни пакети са колежът на Санто Томас (UST), колежът Ateneo de Manila (ADMU) чрез програмата за влизане в електронно обучение и колежът на Dela Salle (DLSU). Онлайн пакетите, предоставяни от тези он-лайн университети, включват пакети за бакалавърска степен, пакети със сертификати за висше образование, пакети за следдипломна квалификация, пакети за разбиране и докторски пакети.

2000-те – Технологичен напредък във висшите училища

Пазарът на електронно обучение започва да се появява във Филипините в началото на 2000-те. Независимо от това, предоставените до този момент уеб програми са ограничени само до сертифициране и професионално обучение. Федералната правителствена компания, която помага за улесняването на тези онлайн пакети, е Органът за техническо образование и подобряване на способностите (TESDA). Точно в този момент TESDA предлага доста онлайн програми в областта на информационните технологии, туризма, електрониката, автомобилостроенето, HVAC и селското стопанство под заглавието Техническо професионално обучение и обучение (TVET). Въпреки че тези пакети предоставят единствено програми за дипломи и сертификати, TESDA има каскадни пакети от тези програми към програми за диплома.

В началото на хилядолетието опитът в мрежата започва да набира скорост в училищната система на Филипините. Този технологичен етап води до появата на допълнителни частни и нечастни висши училища, предоставящи онлайн програми. В отговор на проучване разнообразието от уеб клиенти се е увеличило с приблизително 291% в интервала 2000-2006 г. и съответства на 7,82 милиона души. В отговор на статистическия портал за ИКТ на Филипините, абонаментът за мобилен телефон се е увеличил повече от два пъти от 2006 до 2011 г., а абонаментът за лепен широколентов достъп се е увеличил повече от четири пъти за същия период от време. Освен това се появиха различни частни и нечастни уеб сайтове, които предлагат онлайн пакети и компании на студенти с повишено образование, базирано на StateUniversity.com. Тези заведения олицетворяват Superior Science and Expertise Institute, Kodiko On-line, 2StudyIt.com, Schooling for Life Basis, Estudyante.com, FAPENET, Gurong Pahinugod и Iskolar.com.

2010 г. – Прекомерният финансов напредък оказва влияние върху по-големите пакети за обучение

В отговор на Enterprise World On-line във Филипините има около 2300 висши учебни заведения, от които 1259 са присъждали диплома за предприятие през 2012 г. В отговор на CHED увеличеният запис в училище достигна 3,3 милиона за идентичните 12 месеца. Базирани предимно на Programs.com.ph, има селекция от следдипломни програми, достъпни онлайн във Филипините в момента от доста частни и нечастни висши училища. Това са онлайн програми в училищата, администрацията и публичната администрация, селското стопанство, медиите и комуникациите, благосъстоянието и свързаните с тях науки, компютърните изследвания, предприятията, структурата и инженерството.

Програмата за равенство и акредитация на продължително висше образование (ETEEAP) може да се смята за един от многото основни пробиви в подобряването на избора на онлайн дипломни пакети във Филипините. В рамките на тази програма студентите, които се стремят към бакалавърска диплома, могат да завършат своите изследвания за няколко 12 месеца, като обикновено дори имат избор да вземат тази система онлайн от акредитирани онлайн училища и университети.

Подхранвани от нарастващата финансова система, все по-голям брой висши учебни заведения понастоящем предоставят онлайн дипломни програми на всеки филипинец и студенти от целия свят в цялата нация. С пакетите с уроци, предоставени от TESDA и CHED, онлайн дипломните пакети в страната се очаква да пристъпят към допълнително развитие през следващите години.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement