Monday, September 12, 2022
HomeМаркетинг и рекламаПсихологията на маркетинга -

Психологията на маркетинга –

Има причина, поради която е важно да се разбере размерът на психологията и психологическите процеси на познаването на всеки успешен маркетингов експеримент…

Рекламата е начин за популяризиране или получаване на публичност за продукти и услуги от незапомнени времена. Всъщност рекламата съществува от дълго време от най-ранните експерти и старите начини са били да се рекламира устно или да се иска ползите от орални продукти или продавачи, продаващи стоки на обществеността директно по улиците. Въпреки появата на хартия и писане, рекламата е приела редица форми.

Древните египтяни и гърци са използвали кодекса и са използвали каменни рисунки. Рекламата на английски в списанията, каквато я познаваме днес, датира от края на 17-ти век, а рекламата във вестници в Америка започва през първата половина на 18-ти век с регионални съобщения. С възхода на медиите и различните форми и средства за комуникация като радио, телевизия, вестници, списания и дори интернет през ХХ век, рекламата се превърна в основен фактор в маркетинга на продукти. Хората започнаха да разбират потенциала на рекламата и тя се превърна в бизнес със създаването на рекламни агенции и първата рекламна агенция в САЩ, открита през 1841 г.

С комерсиализацията на самия бизнес използването на реклама стана по-утвърдено, контролът и редът и маркетингът на продуктите започнаха да се появяват като реклами във вестници, на билбордове, табла, като рекламни сметки, плакати, списания, вестници, телевизия и радио като реклама а напоследък и в интернет. Уеб маркетингът вече е много мощен начин за доставяне на тези съобщения до клиентите. За да бъде наистина привлекателна за потребителите, рекламата трябва да работи според идеологическите и социални принципи. По този начин маркетолог или маркетинг специалист ще трябва да бъде и политически и психолог, за да има наистина мнение на потребителите.

Същността на маркетинга се основава предимно на когнитивните и емоционални процеси на наблюдение, виждане, взаимодействие и запомняне за извеждане на пълнотата или употребата на продукт или „марка“. Всеки маркетинг ще започне да се фокусира върху ангажираността на потенциалните клиенти. Силни послания, мощна визуализация и ярки цветове понякога се използват върху табла и табла. За търговците на дребно понякога се използва внимателно боравене с дрехи и атрактивни стилове.

След като погледнете привличането чрез букви и думи или думи, очакването е да защитите нуждите на клиентите чрез използване на „взаимодействие“. Използват се теми или продукти, с които определен брой потребители могат да се свържат, така че в храните за кърмачета се показват майки и бебета, така че комбинацията може да има много общо със стойността или статуса на рекламата. Някои марки имат и партньорски марки, а някои марки и компании използват един комплект за популяризиране на своите продукти. Например easygroup използва оранжево, а Vodafone използва червения цвят като най-често срещания цвят за цялата реклама. Логото или логото на компанията също е част от промоцията на марката и помага за разпознаването на марката и има силна смесителна стойност.

Организацията трябва да бъде такава, че не само да служи за ускоряване на разбирането и възприемането на клиентите, но и да се съхранява в паметта им за дълго време. Следователно паметта или сигурността са важен елемент от психологията на маркетинга, тъй като само рекламата, която потребителите могат лесно да запомнят за дълго време поради умението или използването на думи, знаци и цифри, са най-ефективни.

Подобрението на „марката“ също проработи, защото марката е полезна при шофиране, за подобряване на взаимоотношенията (напр. свързваме кока-кола или пепси с младите хора, празнуване и сладка напитка, която винаги е известна) и в паметта или запазването на всяко изображение, свързано с работата или продукт. Така че маркетингът е важен в маркетинга, тъй като банките помагат при даване на името и уникалната идентичност на продукта. Така че чантата Gucci или камерата на Sony се характеризират с марка, а не с продукт.

Марката е известна с името си, характера и популярността си с модерни обяви, указващи избора на вид. Например, наскоро HSBC стартира реклама в международни форуми, като се фокусира върху различни гледни точки и различни интереси и нужди на хората от всички култури. Така че, ако видите такава реклама, показваща два различни стила на едно и също нещо, знаете, че това е HSBC. Някои марки разработват лозунг или израз, който оставя този тип настрана и му придава уникален характер.

Може би се чудите защо моделите изглеждат безжизнени на модните ревюта. Модните ревюта обикновено са направени от продуктите, които продават дрехи и аксесоари и често тези моди показват опит за добавяне на дрехи и затова моделите често са „неговорещи“. Докато тези моди включват нетрадиционно облекло или реклама, изразите са широко използвани, защото през средата на шоуто емоциите трябва да бъдат предадени чрез дисплея на клиентите, за да се създаде събитие. Съобщенията чрез медия са проблем и рекламодателите използват емоции, за да помогнат на хората да поддържат специфично за продукта съобщение.

Какъвто и да е случаят, мантрата е да създавате недостатъци и да оказвате влияние върху изживяването на клиентите. Продуктовото съобщение, изявлението за марката и идеята за клиента, това са трите най-важни госпожици в маркетинга.

Важно е обаче да се разбере, че рекламата трябва да се различава от различните медии. Излъчването на маркетинга трябва да се фокусира върху силата на гласа и речника; интернет маркетингът се фокусира върху визуалните елементи и цветовете; реклама във вестници, фокусирана върху местоположение и тема; а телевизионните реклами ще се фокусират повече върху използваните емоции и обстоятелства. Използвайки движение, големи цветове, различни цветове и всички други основни неща и за да се фокусира върху продукта, се извършва и друг метод на извеждане върху продукта.

Как всичко това се отразява на масите, на потребителите, които ще купуват продукта? В допълнение към привличането на внимание, визуалната продукция на думи и фрази, които помагат за паметта и стойността на продуктовата интеграция и маркетинг, има нещо, наречено търсене на клиенти. Рекламата не е достатъчна, тъй като потребителят е подтикнат да купува продукта повече, като се има предвид стойността, вида, характеристиките и цената на продукта.

Ако компанията просто се фокусира върху външния вид на всеки продукт, както се казва – Apple iPhone изглежда добре на масата, тогава може да не е най-добрият начин да се объркате на пазара. Те крият стойността като цена. И разбира се, „хайпата“, която задейства психологията на размера по начин, по който хората понякога се нареждат на опашка за наскоро пуснатите продукти. Но опитите да навлезете в много психология или вид лъжи или измами на даден продукт е само малко маркетингов съвет. Дълголетието на продуктовия маркетинг се дължи на качеството, използваемостта и цената и всички компании трябва да се съсредоточат върху това в крайна сметка.

Конкуренцията може да има много общо с вида маркетинг, използван от компаниите, така че слабостта на други продукти като други компании се обяснява лесно, въпреки че това винаги може да има положително въздействие върху мисленето на потребителите. Често много продукти се рекламират като селективни и не толкова отдалечени, колкото други продукти, които могат да имат последствия и могат да генерират шум и любопитство на клиентите. Фокусирането върху избрания и показването на уникалния и иновативен продукт по атрактивен начин е един от начините за подобряване на репутацията на продукта, така че това дава основание на потребителите да знаят повече и те отиват в магазините, за да се поинтересуват за продукта. . Въпреки че знаменитостите често се използват в рекламата за популяризиране на продукти или марки, културата на популярност засяга само младите хора толкова силно, че общата стойност на популярната реклама може да бъде огромна. Това изисква специално обсъждане на добре позната практика.

Крайната цел на всички търговци и промоутъри е да гарантират, че продуктите и услугите продават и увеличават продажбите, а възможността за потребителите да се интересуват от любопитството към дизайна е краткосрочна първа стъпка при пускането на нов продукт на пазара. Поддържането на интереса на клиентите е уникална топка и изисква репутация на марката, тип продукт, реални цени и непрекъснат висококачествен маркетинг, за да видите най-накрая успеха на даден продукт.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement