Monday, September 12, 2022
HomeОнлайн образованиеПроектиране на успешни онлайн курсове, част 1

Проектиране на успешни онлайн курсове, част 1

Стъпка 1: Идентифицирайте жизнеспособен етапен подход. Фазовият подход започва с насърчаване на преподавателите да разберат, че усилията им да проектират своите онлайн курсове са само Първа фаза. Преминаването на работата към етап 2, 3 и т.н. Като го организира, той спестява инструкторите от усещането, че всичко трябва да бъде постигнато в първото им усилие за развитие. Прогресивното развитие е освобождаващо и успокояващо, особено ако учителите нямат екип за проектиране на преподаватели на пълен работен ден. Всяка част от курса може да бъде разгледана първо, особено при редизайна: секции със съдържание, последователност или специфични задачи. Така че в Стъпка 1 първо определете кой аспект на курса ще бъде преработен (може би окончателен проект, задачи, дискусия или оценка). След това кой е вторият, третият и т. н. Решете, че ще стане. Този подход става на преден план и може да бъде променен при възникване на нужди.

Стъпка 2 Помислете за съдържанието на курса. Преобразуването на лекция в онлайн формат може да предостави възможност за включване на допълнително съдържание, което би било много трудно да се включи в традиционна класна стая (Conrad & Donaldson, 2004; Simonson et al., 2009). Благодарение на изключителните онлайн ресурси, достъпни безплатно, позволявайки на учениците да гледат голямо разнообразие от видеоклипове от първичен източник, да слушат аудио и да четат допълнителни материали, се събират лесно на онлайн платформата. Като експерти по съдържание преподавателите са най-способни да избират онлайн ресурси, които са подходящи и ефективни. Този тип съдържание може да създаде безценни възможности за обсъждане и научаване как да извличаме лъжа от фактите.

Стъпка 3 Преобразувайте и препроектирайте дейности.Въз основа на примерите, предоставени в разделите по-горе, помислете какви курсови дейности трябва да бъдат преработени, за да се проведат задълбочени дискусии и диалог онлайн. Идентифицирайте две или три дейности, които могат да се използват в първия кръг от преработване на вашия курс. Полезно е да се използват различни дейности. Дейностите обаче трябва да бъдат изградени върху експертния опит на инструктора и да се избягва претрупването на учащите с твърде много видове домашни за учене или технически подробности, които са твърде сложни.

Стъпка 4 Излезте от тълпата. Докато факултетът никога преди не е използвал групови задачи в класните стаи, онлайн среди предоставят различни предимства и инструменти за улесняването им. Онлайн груповото взаимодействие осигурява друго важно пространство за диалог и дискусия по съдържание. Когато учениците трябва да обяснят своето разбиране, избор и причини на своите съученици, те изследват съдържанието и обработват по-задълбочено.

Стъпка 5 Представете експертно съдържание с нови възможности. Едно от най-големите разочарования с лошо проектираните онлайн курсове е, че някои от тях не предоставят на учениците съдържание, генерирано от учители. Въпреки това, този факултет вярва, че накарането на студентите да прочетат учебника и да отговорят на въпросите си ще бъде достатъчно, за да постигнат адекватно учебните си цели. Когато проектирате онлайн курсове, помислете как ще използвате онлайн средата, за да споделите своя опит. Първо решете кои режими ще използвате. Например, това могат да бъдат аудио лекции, PowerPoint или мултимедийни презентации, презентации с аудио разказ, видео презентации на вашите лекции или дискусии или визуални презентации на бележки от лекции. Една от най-мощните стратегии е да включите избрани няколко от тези подходи и да ги разнообразите. Не само, че превключвате по-пълно вниманието на учениците от видеоклипове към аудио и след това текст, вие също се обръщате към различни стилове на обучение и предпочитания (King & Gura, 2009; Simonson et al., 2009). Това преживяване може да бъде доста приятно; инструкторите имат възможност да включват и развиват материал, който не е практичен в традиционните условия.

Тези пет стъпки към успеха ви насочват към планиране и проектиране на вашите онлайн курсове. Ще продължим тази жизненоважна дискусия в следващите части. До скоро!

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement