Wednesday, September 21, 2022
HomeОнлайн образованиеПроблеми и предизвикателства в отвореното и онлайн обучение

Проблеми и предизвикателства в отвореното и онлайн обучение

Отвореността и онлайн обучението е учебен процес, който се фокусира върху издигането на учениците от предизвикателствата на времето и пространството, като същевременно предоставя подходящи възможности за обучение. За много женени и работещи възрастни Отвореното и онлайн обучение (ODL) е начин за комбиниране на работа и семейна работа с възможности за обучение.

Първото предизвикателство, пред което са изправени студентите в ефир, е да сравняват комбинацията от работа и образование. Повечето от студентите в Over and Heaven са възрастни студенти, с работа и семейства. Кариерата на Джоб става все по-заплашителна, особено със семейството и образованието. Задачата за сравняване на всичко по-горе е предизвикателство за много от тях.

Вторият проблем е да излезете от ефир, за да научите техниките. Ежедневието на учениците обърква много ученици. За разлика от студентите, които живеят в своята академична общност, която ги подкрепя често, студентите не са. Това е разочароващо като приятели, които молят за вечеря, а жена, която иска да пазарува в магазините един уикенд, е сред другите разсейващи фактори, пред които са изправени студентите. Намирането на време за учене всеки ден е трудна задача.

Онлайн онлайн студентите също имат трудности в разчитането на себе си и самообслужването. През повечето време никой не обикаля да проверява навиците за учене на учениците. Отвореният интернет онлайн е програма, която дава на студентите свободата да продължат обучението си, когато пожелаят, но често отлагането е фактор. Непредсказуемият поглед върху техните цели за повторно учене ще накара учениците да станат самодоволни относно своето обучение.

Студентите по аеронавтика също се сблъскват с предизвикателства в наблюдението и познавателните способности и умения. В офлайн обучението технологията е основно средство за предаване на информация и комуникация. Компютър с достъп до интернет често е изискване за тези системи и приложения, които изискват от потребителя да овладее определено ниво на покупка. Студентите също ще трябва да имат някои умения за писане и да преминат обучение по въздушно разстояние на английски език. За съжаление, не всички ученици притежават горните умения.

Петото предизвикателство е самомотивацията, както и самочувствието и повишеното самочувствие. В онлайн обучението учениците често са изолирани от връстници и учители. Мотивиращите фактори не съществуват поради липсата на сътрудничество и конкуренция с други ученици. Липсата на незабавна подкрепа от квалифициран учител също ще се отрази на учениците. С течение на времето учениците може да се почувстват неудобно от своя учител и да се почувстват неудобно в своята учебна среда и среда.

Онлайн онлайн учениците също се сблъскват с някои предизвикателства при общуването и взаимодействието със своите връстници. През повечето време учениците учат по-ефективно, когато имат възможност да взаимодействат с други ученици. За съжаление сформирането на учебна група не е лесно. Това се дължи на разликите в използването на времето между учениците. Един ученик може да има свободно време да се среща с връстниците си в 10 сутринта всяка събота, но друг студент, работещ в публичния сектор, все още може да е на работа навреме.

Следващата стъпка е да се съсредоточим върху стъпките за учене далеч от печатния материал, с който учениците са запознати. Може да има аудио/видео материали, обучение, подпомагано от телевизия, на проектори, компютърни указатели и компютърно подпомагано обучение чрез интернет. Някои студенти може да се чувстват неудобно с тези методи на обучение поради липса на умения и знания при използването на тези методи.

Второто и последно предизвикателство е подготовката и явяването на изпита. За да бъдат успешни в теста, студентите трябва първо да започнат да разбират съдържанието на курса и след това да подготвят и прегледат съдържанието. По този начин не всички ученици тръгват по собствения си учебен път. Нямате достатъчно време, мързел, твърде много работа е една от причините, които този тип студенти дават, за да избегнат ученето за изпит.

Последното предизвикателство, пред което са изправени онлайн студентите, е използването на библиотечни съоръжения за информация и справки. Повечето библиотеки отварят само в работно време и учениците няма да могат да отидат в библиотеката през работното време поради работата, изисквана от офиса. Това наистина създава проблеми за учениците, които искат да се възползват от тези точки. Библиотечната база данни е такава, че OPAC също ще изисква от учениците да бъдат правилно обучени и квалифицирани, за да се увеличи използването им.

Курсовете за отворено и дистанционно обучение са много различни от традиционните планове за клас. Поради многото предизвикателства и препятствия, това често изисква високо ниво на ангажираност към ученика.

За да преодолеят предизвикателствата на изменението на климата, учениците трябва първо да планират и да се държат умерено, за да балансират работата, семейството и ученето. Те трябва да вложат интелигентно управление на времето. Отлагането е задължително. Те трябва да са компетентни и да имат положително отношение към ученето. Те също така трябва да се научат да се усъвършенстват в области, които им липсват (като умения за писане, умения за водене на бележки, компютърни умения и английски език), тъй като не всички умения се преподават от учител. Те трябва да се мотивират, като си поставят постижими цели и имат добър характер. Поради липсата на време за срещи с връстниците си, те трябва да полагат усилия да общуват често със своите връстници и треньори.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement