Monday, September 12, 2022
HomeОнлайн образованиеПредимства на онлайн програмите за обучение

Предимства на онлайн програмите за обучение

МИСЛИШ ЛИ ЗА ОНЛАЙН ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА?

С настоящите предизвикателства, пред които са изправени традиционните колежи и университети, като висше образование, съкращения на бюджета и курсова работа, много студенти и учащи преминаха към онлайн образователни програми. С близо три милиона студенти, които понастоящем са записани в изцяло онлайн бакалавърски програми, и осем милиона, които вземат поне един онлайн курс като част от програмите си, онлайн образованието очевидно се превърна в една от най-популярните алтернативи за висше образование.

Непрекъснато развиващата се репутация на онлайн обучението ускори растежа му, тъй като първоначалният скептицизъм намаля пред лицето на доказателствата, показващи, че онлайн обучението може да бъде толкова ефективно, колкото обучението лице в лице. Сам купих няколко и изживяването е доста уникално, тъй като тези програми са напълно полезни и гъвкави. Те предоставят образователна информация, която незабавно ще създаде вашия бизнес. Ще бъдете изненадани да научите, че някои от тези онлайн курсове са БЕЗПЛАТНИ! Въпреки това, важността на вземането на безплатни курсове онлайн е получената лична информация. Въпреки това, в някои случаи сертификатите не се получават от акредитирани образователни институции.

ОНЛАЙН ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОГРАМИ СРЕЩУ ТРАДИЦИОННИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ПРОГРАМИ

Всичко това означава, че учениците, от работещи професионалисти до скорошни завършили гимназия, са намерили много причини да вземат всички или част от своите часове онлайн. По-долу са някои ключови предимства на онлайн обучението:

  • Различни програми и курсовеОт традиционните четиригодишни университети до изцяло онлайн кариерни колежи, висшето образование днес предлага разнообразие от възможности за студентите. Това означава, че студентите могат да намерят онлайн образованието, от което се нуждаят, без значение какво искат да учат, от готвене до ракетна наука. Освен това те могат да спечелят всяка академична степен онлайн, от сертификат за кариера до докторска степен.
  • По-ниска обща ценаОнлайн образователните програми може да са по-достъпна опция от традиционните колежи. Въпреки че не всички онлайн степени са по-евтини нетни цени за обучение от традиционните колежи, свързаните с тях разходи почти винаги са по-евтини. Няма разходи за пътуване до работното място и необходими материали за курса като учебници, тъй като всеки материал за четене се предлага онлайн безплатно. Освен това много колежи и университети започнаха да приемат кредити, спечелени чрез безплатни масови отворени онлайн курсове (MOOC), най-новото развитие в онлайн образованието. Безплатни онлайн курсове като тези могат да помогнат на учениците да изпълнят изискванията си за общо образование с малко или без разходи.
  • По-удобна учебна среда: Днес рекламите, представящи онлайн студенти, които учат по пижами, стават популярни, за да опишат едно от основните предимства на онлайн образованието. Няма сесия по физическо. Уроците и материалите за четене се изпращат на ученика по електронен път, след това ученикът ще ги прочете и ще изпълни задачите си. Учениците няма да трябва да се справят с трафика, да намират места за паркиране, да напускат работа рано, за да отидат на час, или да пропускат важно семейно време.
  • Комфорт и гъвкавостОнлайн образователните програми дават на студентите възможност да планират времето си за обучение за останалата част от деня. Студентите могат да работят и да учат, когато са в най-високата си енергия, рано сутрин или късно вечер. Материалите на курса са винаги достъпни и асинхронни онлайн, така че няма нужда да планирате конкретни пътувания до библиотека. Всичко това прави онлайн обучението привлекателно.
  • Избягвайте пътуването до работа: Колежите могат да отменят учебните занятия при лоши метеорологични условия. Също така ситуацията с трафик като в Лагос, където живея, може да представлява сериозен проблем за тези, които продължават с традиционното образование. Вместо да закъсняват или да пропускат важни лекционни сесии, студентите в онлайн образователните програми могат да се „присъединят“ към дискусионни дъски или чат сесии, да представят работата си навреме и да гледат лекции или да четат материали. Много студенти осъзнават, че сумата, която спестяват от разходите за гориво, може да бъде значителна, ако не им се налага да ходят във физически кампус като цяло, независимо от метеорологичните условия.
  • Подобрете техническите си умения: Дори най-основните онлайн образователни програми изискват развитието на нови компютърни умения, докато учениците се научават да се ориентират в различни системи за управление на обучението (LMS) и програми. Уменията, които студентите са научили, за да посещават своите онлайн курсове, включват създаване и споделяне на документи, добавяне на аудио/видео материали към вашите задачи, завършване на онлайн сесии за обучение и др.

Всички тези предимства, изтъкнати по-горе, са очевидни причини за астрономическия растеж на електронното обучение. Днес има няколко институции за електронно обучение, които предлагат сертификати и степени по съвременни предмети. За тези, които се чудят дали това е жизнеспособна алтернатива, ви казвам. За мрежовите търговци и тези, които управляват своя бизнес, онлайн образованието се превръща в по-добра алтернатива, тъй като няма да се налага да напускате работата си, за да продължите да учите.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement