Monday, September 12, 2022
HomeОнлайн образованиеПазете се от фалшиви дипломи, предлагани от Diploma Mills - 3 предпазни...

Пазете се от фалшиви дипломи, предлагани от Diploma Mills – 3 предпазни стъпки

Известен също като онлайн обучение или дистанционно обучение, колежът предоставя по-удобен начин за студентите да получат университетска степен, без да се притесняват, ако са далеч от мястото, където живеят. Въпреки това, има някои измами, за които трябва да сте наясно, за да избегнете получаването на фалшива диплома, която е отчаяна в кариерата ви. Докато обмисляте програма за дистанционно обучение, спазването на 3-те предпазни стъпки, описани в тази статия, ще ви предпази от получаване на фалшиви дипломи.

Стъпка 1: Проверете акредитацията на университета и източника на органа по акредитация

Много е важно да се уверите, че колеж, в който се интересувате да провеждате програма за дистанционно обучение, е акредитиран от законно признат орган за акредитация. Въпреки това, мелниците за дипломи са умни в днешно време, тъй като също публикуват информацията си за акредитация, за да накарат студентите да мислят, че са акредитирани като други легитимни колежи. Ето защо, не мислете, че университетът е законно акредитиран, докато не проверите органа за акредитация, който извършва акредитацията, уверете се, че е един от регионално или национално признатите органи за акредитация. Не забравяйте, че рискът от получаване на фалшива диплома не само ще се отрази на перспективите ви за кариера в бъдеще, но и ако бъдещият работодател разбере, че кандидатствате за работа с фалшива диплома и съдебен иск срещу вас. Така че, пазете се от фалшиви дипломи и избягвайте да станете жертва на мелниците за дипломи, като вземете някои предпазни мерки, за да се защитите.

Стъпка 2: Какво казаха другите студенти за програмата за дистанционно обучение и колежа

Социалните мрежи са много разпространени в днешно време. Хората говорят и споделят различни неща в социалните мрежи. Социалните мрежи като Facebook и Twitter могат да бъдат добри места за намиране на информация за програма за дистанционно обучение, която искате да следвате. Задайте въпроси и получете техните мнения за колежа, който предлага програмата за дистанционно обучение, която ви интересува, ще получите много отговори, но някои отзиви може да не са полезни, но определено ще получите полезни съвети, които да ви помогнат с решението си при избора на онлайн колеж. бакалавърска програма. Освен социалните мрежи, форумите и таблата за съобщения, фокусирани върху образователните дискусии, съдържат полезна информация за репутацията и опита, споделен от други студенти, участващи в програмата за дистанционно обучение в университета.

Стъпка 3: Проверете за признаци на измама

Обичайната практика на мелниците за дипломи се стремят да направят нещата лесни и удобни за студентите да получат висше образование без много усилия и в най-кратки срокове. Някои от степените, предлагани от мелниците за дипломи, позволяват на студентите да „закупят“ степен, без да отделят време за учене. Това е ясен знак за измама, не попадайте в капана. Трябва да дадете специално предупреждение, ако образователните програми изглеждат твърде добри, за да бъдат верни, като супер ниски такси за обучение, супер кратко време за завършване на програми, нереалистични обещания и гаранции. Въпреки че има законни онлайн образователни програми, които предлагат бързи програми за обучение, студентите все още трябва да положат усилия за учене, за да спечелят своите степени, ако са твърде добри, за да са истина, те са твърде добри, за да бъдат истина. Трябва да проверите повече подробности, преди да се запишете в някоя от тези програми.

Резюме

Образованието е важна инвестиция в живота ви, трябва да вземете това сериозно, когато взимате решение за образование. Онлайн образованието е добър вариант и често срещана алтернатива за получаване на висше образование, трябва само да внимавате за потенциални измами и да избягвате получаването на фалшива диплома. Използвайте 3-те предпазни стъпки, описани в тази статия, за да се предпазите от мелниците за дипломи.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement