Monday, September 12, 2022
HomeОнлайн образованиеОткрийте как работят онлайн университетските курсове

Открийте как работят онлайн университетските курсове

Не е тайна, че все повече хора търсят в интернет, за да намерят подходящ начин да продължат образованието си. Онлайн курсовете са чудесен начин да спечелите акредитирана висша степен от вкъщи и да продължите да работите на пълен работен ден. Често ученикът може да посещава уроци от компютъра си и да планира тези уроци според работата си. Някои училища позволяват на ученик да влезе в клас в удобно време. Представете си да вземете час от комфорта на собствения си дом и да не се налага да се справяте с проблеми с паркирането, грижите за децата, обяда или транспортните разходи.

Можете също така да получите онлайн степен от най-добрите, акредитирани онлайн колежи и онлайн училища, които може да не са налични във вашия район. Онлайн обучението също е чудесен вариант за нетрадиционни студенти, хора с увреждания, хора в отдалечени райони и хора, които имат работа на пълен работен ден или програма, която не позволява традиционно образование.

Дистанционното обучение може да се даде по няколко начина. Ще разгледаме два от многото начини за преподаване онлайн.

Една от най-разпространените са медиите на живо. В този тип онлайн класна стая учениците обикновено влизат в настройка за тип стая за чат, която позволява не само текстов чат, но и гласов чат на живо, подобно на много от популярните програми за „незабавни съобщения“, които обикновено се използват днес. Лекцията може да се чуе чрез компютърни високоговорители или слушалки. Учениците общуват с учителя и други ученици чрез текстов чат или просто като говорят в компютърен микрофон. Учителят може също да позволи на учениците да го гледат на монитора чрез уеб камера в по-малък прозорец. Лекцията може да бъде запазена и публикувана на уебсайта на училището, за да позволи на учениците да слушат лекцията и след това да прегледат материала според графика си и толкова пъти, колкото е необходимо.

Този тип онлайн уроци налага да бъдете пред компютъра в определено време всеки ден.

Едно от предимствата на този тип онлайн среда в класната стая в колежа е, че студентът получава образование на живо със структурирани класни стаи. Добре известно е, че студентите, работещи в структурирана среда, имат по-голяма вероятност да постигнат степента си. Очевиден недостатък е липсата на гъвкавост на програмирането.

Друг вариант на средата на онлайн класната стая включва текстови съобщения като електронна поща и табла за съобщения. Всеки клас може да споделя групова пощенска кутия или система за табло за съобщения, която се е превърнала в „електронна класна стая“. Инструкторът обикновено преподава лекции по предмета на обучение, публикува задачи и представя дискусионни въпроси по темата. Студентските лекции могат да преглеждат оценки и възложени проекти от преподавателя и други студенти. Студентът може също да изпраща съобщения или въпроси до инструктора и други ученици.

Предимство на тази система е, че имате достъп до учебните материали 24 часа в денонощието и да работите със собствено темпо, независимо от програмирането. Един недостатък е, че няма директен контакт с инструктора.

И в двата сценария се очаква учениците да влизат в сайта на класната стая определен брой дни в седмицата. Студентите могат също да се свържат с инструктора по имейл, за да задават въпроси или да получат отговори. Когато задачите са дължими, учениците се оценяват и връщат чрез изпращане на задания онлайн или по имейл до инструктора. Студентите също могат да получат достъп до индивидуални отчети за представяне, като влязат в уебсайт, където е публикувана тази информация. Тестът може да се вземе и онлайн. Обикновено онлайн класовете отнемат пет до шест седмици.

Въпреки че степента на трудност за онлайн класната стая е същата като в традиционната среда, интернет премахна много бариери и предлага образователни възможности на хората по света, които преди се смятаха за невъзможни.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement