Wednesday, August 31, 2022
HomeБлокчейн и криптоОсновни форми на Blockchain -

Основни форми на Blockchain –

Blockchain първоначално е проектиран да бъде предпочитаната книга за биткойн продукти, които се срещат в мрежата на биткойн. Определена или разпределена база данни / директория означава, че устройствата за съхранение, налични в цифрова форма, не са съвместими с конвенционалния процесор. Блокчейнът има постоянно нарастващ профил на продажби под формата на блокове. Всяка платформа се отпечатва по време и след това се свързва с първия брокер, който става част от блокчейна.

Пред компютрите хората съхраняват важни документи, като съхраняват много копия и ги съхраняват във филтри от неръждаема стомана, скрити кутии за съкровища или банкови сгради. Като допълнителна предпазна мярка вие тълкувате всеки от тези документи на език, който тайно разбирате само от вас. По този начин, дори ако някой успее да проникне в банковата ви сметка и да открадне вещите ви, той няма да може да разбере вашето фалшиво съобщение и пак ще имате много съединения, съхранявани на други места.

Блокчейн поставя тази идея върху стероидите. Представете си за секунда, че вие ​​и милион приятели можете да правите копия на всичките ви файлове, да ги криптирате в реално време и да ги съхранявате в цифров компютър. По този начин, дори ако хакер хакне, хакне или унищожи вашия компютър, той няма да може да интерпретира вашите данни, а мрежата от приятели все още има 999 999 резервни копия на вашите файлове. Това е блокчейн накратко.

Избрани файлове, усъвършенстван и написан софтуер, така че само други хора да могат да ги четат, се съхраняват на общи компютри, свързани заедно през мрежата или интернет. Файловете се наричат ​​счетоводни книги – те записват вашите данни по определен начин. Компютрите се наричат ​​възли или спирачки – персоналните компютри споделят помежду си своята собствена конфигурационна мощност, пространство за съхранение и честотна лента. И с мрежа, наречена верига – поредица от взаимосвързани блокове, които позволяват на компютрите да работят заедно, за да споделят регистри един от друг (оттук и името, blockchain).

Връзката между блокчейн технологията вече е започнала да се осъществява и това може да е само края на зимата. Криптовалутите вече предоставят несигурност относно финансовите услуги чрез дигитални портфейли, издаване на банкомати и издаване на заеми и методи на плащане. Имайки предвид факта, че днес в света има повече от два милиарда души, които нямат банкова сметка, подобна промяна променя живота и може да бъде само оправдана.

Може би обменният курс на долара ще бъде по-лесен за развиващите се страни, отколкото правенето на фиатни валути и кредитни карти. В известен смисъл това е подобно на еволюцията на развиващия се свят с многобройните му мобилни телефони. Беше по-лесно да получите номер на мобилен телефон, отколкото да предоставите нов мобилен телефон. Отделянето от правителството и господството над живота на хората могат да бъдат широко приети и социално значими.

Трябва да се помисли за вълната от философски кражби, която се появи в новините през последните години. Предоставянето на контрол върху публичността може да елиминира подобни инциденти и да позволи на хората да предоставят информация с увереност. В допълнение към предоставянето на възможности за банкиране, по-голямата прозрачност може да подобри структурата и функционирането на действащите институции в развиващите се страни, които попадат под корумпирани или измамни правителства. Повишеното ниво на доверие в действащата банка и кой всъщност се облагодетелства води до увеличаване на даренията и подкрепа за нуждаещите се в части на света, които имат остра нужда от помощ. Забележително е и противно на общественото мнение, блокчейн може да изгради финансова система, основана на доверие.

Правейки тази стъпка напред, блокчейн технологията беше въведена, за да се премахне възможността за измама с гласуване и всички други нередности, свързани с настоящите тенденции. Вярвате или не, Blockchain може ефективно да реши някои от тези проблеми. Естествено, нови заплахи и предизвикателства идват с най-новите технологии, но цикълът продължава и новите идеи разрешават по-стари проблеми.

Манифестът предоставя всички необходими данни за точно записване на гласовете по анонимен начин и за проверка на фактите и дали може да има липса на процес на гласуване. Заплахите вече няма да бъдат с избирателите да могат да гласуват в колата си.

Дори блокчейн технологията всъщност прави реалността да бъдеш част от ежедневието. Докато повишените очаквания повишиха възможността за колапс на централните банки и тяхната дейност, каквато я познаваме днес, разпадането на централния финансов сектор вероятно ще бъде най-напредналият етап досега. Времето ще покаже как се развива блокчейн, но едно нещо изглежда е вярно днес. Статуквото вече не е опция и е необходима промяна.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement