Wednesday, September 21, 2022
HomeБлокчейн и криптоНасоки за търговия с биткойн - Лесен сертификат в 3 стъпки за...

Насоки за търговия с биткойн – Лесен сертификат в 3 стъпки за първата ви покупка на биткойн

Търсите насоки за закупуване на биткойн? Откъде мисля да започна? Хората имат много погрешни схващания за биткойн – първата известна и широко приета криптовалута в света.

Много хора смятат например, че само спестовници и сенчести хора го използват. Така че биткойн наистина отива с всички от TigerDirect до Expedia.com до Dell и дори Subway приема плащания в биткойни в момента.

Защо е популярен?

Освен това биткойнът има много предимства пред другите валути. Например, можете да изпратите биткойни на някой друг като плащане, без да минавате през банката (и да ударите с допълнителни пари). Освен това е по-бързо от изпращането на пари чрез банкова карта или превод. Можете да изпратите биткойни на някого и да го накарате да получава пари за секунди.

С всичко това не е изненадващо, че много хора сега се опитват да купят биткойн за първи път. Така че не е толкова лесно, колкото да отидете до вашата банка и да изтеглите биткойни – или да отидете в магазина и да пуснете малко трудно спечелени пари за биткойни.

Системата работи малко по-различно от това. Това ръководство за покупка на биткойн ще разгледа няколко неща, които трябва да знаете, преди да купите – за да можете да купувате безопасно и сигурно.

На първо място, докато цената може да е повече от $ 2000 за нас, не трябва да купувате всички биткойни. Повечето сайтове ви позволяват да купувате акции на betcoin само за $ 20. Така че можете да започнете с малко и оттам нататък ще се почувствате по-удобно с работата с нещата.

Второ, този документ е само за общи цели и не се счита за финансов съвет. Биткойнът може да бъде рискован и преди да направите каквато и да е покупка, трябва да се консултирате с вашия финансов съветник, за да видите дали е подходящ за вас.

Ето три прости стъпки за закупуване на биткойни:

# 1 Тора Биткойн портфейл

Първото нещо, което трябва да направите, преди да купите монетите си, е да вземете истински портфейл, за да спестите парите си. Този портфейл е низ от цветове, които хората могат да използват, за да ви изпращат биткойни.

Има редица различни видове портфейли, включително тези, които взимате на телефона или компютъра си, онлайн портфейли и въпреки че не са съвместими, страхотни портфейли.

Повечето хора избират да носят портфейл на телефона или компютъра си. Популярните платформи включват Blockchain, Armory, Bitgo MyCelium и Xapo.

Обикновено е толкова просто, колкото да изтеглите портфейл в приложението на телефона си или да изтеглите софтуер на компютъра си от голям уебсайт.

# 2 Изберете Покупка

Има няколко вида сайтове за пазаруване и всеки от тях е малко по-различен. Има онлайн търговци, които ще ви продадат биткойни директно с пари в брой (банкови или кредитни карти).

Има борса, където можете да купувате и продавате биткойни от други – подобно на фондовия пазар. Има и местни борси, които ви свързват с доставчици във вашия район, които искат да продават.

Има някои ATS, където пазарувате с пари в брой и получавате парите си, преведени в портфейла си за минути.

Всеки търговец на биткойн има своите предимства и недостатъци. Например банкоматите са добри в секретността, но ще ви таксуват до 20% отстъпка от текущата цена, което би било абсурдно. (При цена на BTC от $2000, това е $400! Значи плащате $2400 вместо $2000).

Без значение къде планирате да купите, не забравяйте да направите своето проучване и да отидете при доверен продавач с добра репутация и силни клиенти. Купувачите за първи път ще имат въпроси и може да се нуждаят от допълнителна подкрепа, за да им помогнат при първоначалната им покупка.

Отделете време и разгледайте различни зони за пазаруване, преди да помислите. Сценариите за мислене включват ценови етикети, допълнителни такси, начин на плащане и услуга.

# 3 Купете биткойн и го вземете в портфейла си

След като намерите място за закупуване, подгответе парите си (което означава, че можете да изпращате размяна или да използвате вашата Visa, за да платите сметката си). След това изчакайте най-добрата цена. (Цените на биткойн постоянно се променят 24 часа, седем дни в седмицата). След това направете поръчката си, когато сте готови.

След като поръчката ви приключи и имате парите си, ще трябва да ги изпратите в портфейла си. Просто въведете вашия биткойн адрес и накарайте дилъра да ви изпрати вашите биткойни. Трябва да ги видите в портфейла ви в рамките на минути до час (в зависимост от скоростта на продавача).

Voila, станахте собственик на биткойн. Вече можете да изпращате монети, за да плащате за други артикули и услуги, или да ги държите за дъждовен ден.

Едно последно нещо, което трябва да запомните: биткойнът е все още млад. Има огромна цена и тази цена може да бъде рискована. Никога не купувайте повече биткойни, отколкото можете да си позволите да платите.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement