Wednesday, September 21, 2022
HomeБлокчейн и криптоКриптовалути и данъчни проблеми -

Криптовалути и данъчни проблеми –

Криптовалутите бяха в новините напоследък, защото данъчните власти смятат, че могат да се използват за търговия на пари и укриване на данъци. Дори Върховният съд е назначил специален екип за разследване в Black Money, препоръчва търговията с такива фондове да бъде обезкуражена. Докато се твърди, че Китай е забранил някои от най-големите търговци на биткойн, страни като САЩ и Канада имат закони, които предотвратяват продажбата на акции в криптовалута.

Какво е криптовалута?

Криптовалутата, както подсказва името, използва криптирани кодове, за да направи събитие. Тези кодове са известни на други компютри в потребителската зона. Вместо да харчите хартиени пари, онлайн книгата се актуализира с много счетоводни ресурси. Клиентската сметка е платена и се казва, че сметката на търговеца има такава такса.

Как да се справим с криптовалутата?

Ако транзакцията е инициирана от един потребител, неговият или нейният компютър изпраща публична жалба или публичен ключ, съответстващ на частния шифър на получателя. Ако получателят получи транзакцията, стартиращият компютър прикачва част от код към редица криптирани кодове, които са известни на всеки потребител в мрежата. Избрани потребители, наречени „Миньори“, могат да свържат разширения код към споделен публичен блок чрез решаване на криптографски пъзел и получаване на повече криптовалута на практика. След като мина потвърди транзакция, съдържанието в кутията не може да бъде променено или изтрито.

BitCoin, например, може да се използва на мобилни телефони, както и за закупуване на покупки. Всичко, което трябва да направите, е да позволите на получателя да види QR кода от приложението на вашия смартфон или да го постави лице в лице с помощта на Near Field Communication (NFC). Имайте предвид, че това е много подобно на популярните онлайн портфейли като PayTM или MobiQuick.

Упоритите потребители се кълнат в BitCoin заради неговата предсказуемост, международно приемане, анонимност, безкрайна търговия и сигурност на данните. За разлика от банкнотите, нито една централна банка не контролира инфлационния натиск върху криптовалутата. Продажбите се съхраняват в Peer-to-Peer мрежата. Това означава, че всички компютърни чипове в неговата изчислителна мощност и бази данни се съхраняват на отделен възел в мрежовите банки, от друга страна, съхраняват данни за транзакции в централни места за съхранение в ръцете на частни платени компании.

Как може криптовалутата да се използва за финансови измами?

Самият факт, че няма контрол върху транзакцията с криптовалута от централните банки или данъчните власти, означава, че транзакцията не винаги може да бъде наложена на друго лице. Това означава, че не знаем дали продавачът е придобил магазинната цена законно или не. Съхранението на получателя на сделката е подобно на спекулацията, тъй като никой не може да каже коя дадена обезпечителна мярка е приемлива.

Какъв е законът на Индия за такива виртуални пари?

Виртуалните валути или криптовалутите често се разглеждат като части от софтуер и по този начин се класифицират като добри съгласно Закона за недвижимите имоти от 1930 г.

За да бъдем справедливи, за тях може да се прилага непреки данък върху тяхната продажба или покупка с GST върху услугите, предоставяни от Miners.

Все още има много объркване относно това как доларът работи като валута в Индия и RBI, който има власт над премахването и плащането на системи и съществуващи платени инструменти, не позволява покупка и продажба чрез този обменен метод.

Всеки долар, получен от гражданин в Индия, ще се регулира от Закона за управление на чуждестранните промени от 1999 г. като внос в страната.

Индия одобри продажбата на биткойни в специални борси с данъчни гаранции или събития за теглене на пари в брой и потвърждаващи обичаите на своя клиент. Тези борси включват Zebpay, Unocoin и Coinsecure.

Тези, които правят пари в биткойни, например, са задължени за плащане на получените дивиденти.

Постъпленията от продажбата на услуги за сигурност, включително виртуални валути, също подлежат на приспадане на данъци и последващи декларации за онлайн маркетинг.

Ако доходите ви в този фонд нарастват, по-добре потърсете помощ от определена данъчна служба. Ефирните платформи опростиха практиките за спазване на данъчното законодателство в дългосрочен план.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement