Wednesday, September 21, 2022
HomeБлокчейн и криптоКратка история с телевизионни реклами

Кратка история с телевизионни реклами

Започна с радиото

Първоначално излъчването е разработено като метод за корпорации за популяризиране на радиостанции. Въпреки това, когато индустриалните предприятия разбраха, че много домакинства слушат своите радиостанции през голям период от време всеки ден, те започнаха да изследват тази медия като метод да предадат своето послание до много. Ако някой трябваше да избере само един повод, с който започна периодът на радиоразпръскване, това несъмнено можеше да бъде радиопрограмата, излъчена от станцията WEAF в Ню Йорк Метрополис на 28 август 1922 г. Това беше десетминутна индустриална за крайградски резиденции. На Коледа същата година редица главни молове в Ню Йорк се присъединиха към превенцията и пуснаха реклами за неговите или нейните магазини.

В края на двадесетте години популяризирането на радиото напредва драстично. Сега той беше доминиран от промотиращи компании, които поеха управлението на графиците, като пазаруват за достъпно ефирно време и го популяризират пред своите потенциални клиенти. Освен това те се занимаваха с изобретателските аспекти на рекламите и пакетите и дори създадоха цяла последователност, предназначена да популяризира някакъв продукт. Тези усилия проправиха пътя за произхода на телевизионното популяризиране, което може да започне след няколко дълго време допълнително.

Периодът на 1 спонсор

Излъчването на пълен работен ден всъщност не започна през 1948 г., защото отне толкова дълго, за да се подобри САЩ от Меланхолията и Световната битка II. В момента разнообразието от телевизори достигна решаващата маса, за която се иска да се мисли като медия, способна да достигне изобилието. Когато телевизията беше много ново явление – т.е. предоставяйки всеки звук и снимки, рекламиращият бизнес се премести в тази област с предупреждение, тъй като не бяха сигурни кои стратегии биха работили най-добре, за да рекламират стоките на потенциалните си клиенти по телевизията. С различни фрази, трябва ли все пак да се третира като рекламно радио, но с добавени снимки, или трябва да се използва изцяло нов метод, за да успее в телевизионните зрители по значим и ефективен начин?

След анализ и много изследвания, рекламиращите компании решават, че най-добрият метод за привличане на купувачи с мощно послание може да бъде чрез създаване на експонати, които съдържат един продукт или поредица от стоки от една фирма. От тази идея се появиха стандартните телевизионни експонати от 50-те, заедно със заглавия, сравними с Kraft Tv Theatre, Colgate Comedy Hour и Coke Time. Както при радиото, тези телевизионни експонати са създадени чрез популяризиране на компании за неговите или нейните купувачи, а не студиа, както е широко разпространено следване за момента.

Това следване работи много добре за купувачите за известно време. Въпреки това, тъй като телевизията нарасна, за да стане изключително широко разпространена и допълнителни хора я гледаха, телевизионните мрежи вдигнаха цената на предприемачество (т.е. допълнителни очи = допълнителни цели {долари}, изразходвани за достигане до всички тях) и това нарастващо напрежение върху цената на доставката на производство по телевизията (плюс непрекъснато нарастващата стойност от създаването на ново съдържание) наложи огромна промяна в отношенията между всички събития: популяризиращи компании, купувачи / спонсори и телевизионни мрежи. Трябва да се намери отговор, ако тази много ефективна рекламна среда трябваше да бъде ефективна за спонсорите.

Въведете възрастта на популяризиране на списанието

Директорът на NBC Силвестър Л. “Пат” Уивър се появи тук с отговор, който може да работи и дори би бил много полезен за мрежите. Той лансира „идеята за дневник“ за популяризиране на телевизия. По този повод спонсорите биха закупили времеви блокове (обикновено една до 2 минути) в подарък като алтернатива на спонсорирането на цял подарък. Тази концепция ще даде възможност на много спонсори – колкото 4 бяха замисленото количество – за подарък. Подобно на {списание}, мрежите вече щяха да управляват съдържанието на материала, тъй като никой рекламодател не би „персонализирал“ конкретен подарък.

Както всички нови концепции, тази първоначално беше противопоставена от Masison Avenue, но след малко експериментиране те откриха, че тази техника ще работи много добре за много корпорации с опаковъчни стоки, които произвеждат рог на изобилието от производители, сравними с Procter and Gamble с такива напълно различни стоки като Tide (перивен препарат), Crest (паста за зъби) и Jif (фъстъчено масло).

През 1960 г. идеята за списанието доминира в телевизионното популяризиране, защото оттогава се постига. Като заместител на разчитането на идентификацията на зрителите с конкретен подарък, спонсорите в момента разпространяват своите послания в целия график в опит да успеят при колкото се може повече купувачи. Силата да разгърнат своите рекламни {долари}, за да успеят в по-широка фаза на жителите, се оказа много ефективна за спонсорите. Мястото веднага щом са били заключени в определен времеви блок всеки ден или всяка седмица в конкретна общност, те вече може да избират екземпляри и мрежи на мястото, където се нуждаят от тяхното съобщение, за да бъде видяно.

Този растеж на популяризирането на идеи за списания е абсолютно началото на най-модерното телевизионно популяризиране. Единственото изключение е пазарът на знания, който може да бъде връщане към спонсорирания настоящ манекен, който е бил използван в първите дни на телевизионното популяризиране.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement