Monday, September 12, 2022
HomeБлокчейн и криптоКратка история на yeBitcoin

Кратка история на yeBitcoin

Биткойн е първият блокчейн в света. Peer-to-peer валутата и системата за транзакции се основава на установена публична книга, базирана на договори, наречена блокчейн, която записва всички транзакции.

Сега биткойнът е изобретен през 2008 г. от Сатоши Накамото, но е продукт на десетилетия на изследвания в криптографията и блокчейн, а не на един човек. Беше мечтана мечта на разплакани писатели и треньори за свободна търговия да имат неограничени, предварително определени пари, базирани на блокчейн. Тяхната мечта в момента е да увеличат популярността на биткойн и други алкойни, циркулиращи по света.

Сега криптовалутата беше въведена за първи път на база на блокчейн договор през 2009 г. и същата година беше продадена за първи път. През юли 2010 г. цената на биткойн беше само осем цента и броят на миньорите и миньорите беше много нисък в сравнение с десетки хиляди в настоящия обем.

През годината средствата за замяна се повишиха до 1 долар и се превърнаха в интересна перспектива за бъдещето. Копането беше лесно и хората правеха добри пари, създавайки работни места и дори плащайки за тях в някои случаи.

В рамките на шест месеца парите се удвоиха до $2. Докато цената на биткойн в един момент беше неудобна, цената показваше този размер на Атина на луд от известно време. През юли 2011 г. в един момент парите отидоха за облигации и рекордните 33 долара от стойността на придобиването, но пазарът скоро осъзна, че струва по-малко от това, което беше намерено на земята, и го коригира до 2 долара.

През декември 2012 г. се наблюдава положително увеличение до $13, но скоро цената ще експлодира. В рамките на четири месеца до април 2013 г. цената се повиши до $266.

Тогава започнах да се приспособявам към нови пари. Не можех да се съмнявам, но прочетох толкова много за това, очевидно е, че парите са бъдещето, откакто престанах да ги използвам, за да ги пробутвам. Всичко трябваше да бъде направено с пълно съгласие и това го направи толкова силен и удобен.

Така че 2013 г. беше година на финансов успех. Големите компании започнаха да проявяват активен интерес към приемането на биткойн и блокчейнът се превърна в популярен проблем за програмите за компютърни науки. Тогава много хора смятаха, че биткойнът служи на целта си и сега ще бъде стабилен.

Но валутата стана по-популярна, като биткойн банкоматите се създават по целия свят и някои конкуренти започнаха да прехвърлят месото си в различни ъгли на пазара. Ethereum той направи първата корекция на блокчейн и Litecoin и Apple започнаха лично да предпочитат евтината и бърза алтернатива на биткойн.

Че магическото число от $1000 първо нарушение през януари 2017 г. и оттогава се е увеличило четири пъти до септември. Това беше наистина невероятно финансово събитие, което струваше само осем цента преди седем години.

На 1 август 2017 г. биткойн разчиташе на форк и се увеличи с приблизително 70% оттогава, докато парите на форк биткойн биха могли да доведат до известен успех. Всичко това се дължи на примамката на парите и звездната блокчейн технология зад нея.

Докато икономистите са скептични, че балонът и целият крипто свят ще се сринат, това не е така. Няма такова покритие, защото е всеизвестен факт, че всъщност е погълнало акциите на фиатни пари и финансови търговски компании.

Бъдещето е много светло за биткойн и не е твърде късно да инвестирате в него, както краткосрочно, така и дългосрочно.

Публикацията Кратка история yeBitcoin се появи за първи път на .

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement