Wednesday, September 21, 2022
HomeОнлайн образованиеКолко струва да създадете свое собствено приложение за социални медии?

Колко струва да създадете свое собствено приложение за социални медии?

Идеята за социални мрежи направи света революция. И с технологиите, които непрекъснато се обновяват ден след ден, пазарът става все по-невъзможен за издръжливост. Разработката на приложения е във възход, както никога досега. Все повече и повече предприемачи са готови да стартират своите социални уеб или мобилни приложения. Тези, които можеха да копаят по-дълбоко сред тези таланти, дори станаха милиардери за една нощ.

Сега въпросът е какво е необходимо, за да популяризирате приложението си за социални мрежи? Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest и др. Колко инвестиции са необходими за създаване на продукти? Въпреки това, преди да започнете да се обръщате към водещата компания за разработка на мобилни приложения за специални ценови оферти, трябва да изясните няколко задължителни фактора. Например основни функции, персонализиране, платформа, върху която ще бъде изградено приложението и т.н. Ето как да продължите:

Определете вашата целева аудитория Към кого бихте искали да се обърнете? Идентифицирайте крайните си потребители и се опитайте да разберете техните нужди. Открийте разочарованието на обикновената публика и изградете нещо, което ще бъде атрактивно в голям мащаб. Например, когато тийнейджърите се умориха да се мотаят родителите си и оставиха акаунтите си във Facebook, Snapchat се оказа по-малко смущаващ, предлагайки така необходимата анонимност и изчезващи съобщения. Задълбочено проучване на пазара и няколко директни проучвания са подходящи. Имайте предвид обаче, че понякога може да стане малко непосилно. Но не се притеснявайте. ще минеш.

Помислете за правилната платформа Искате ли да създадете уеб приложение, мобилно приложение или и двете? Следващият въпрос ще бъде ли за потребители на iOS или Android? Вашето решение ще зависи от вашите предпочитания на целевия пазар. Разработването на уеб приложения обаче отнема малко повече време в сравнение с мобилните приложения. Освен това, ако обмисляте две версии на приложението от него. кросплатформената разработка ще отнеме повече време и разбира се по-голям бюджет. Приложенията за Android на собствена платформа съдържат 40% повече код от iOS и отнемат 30% повече време за разработка. Наемете разработчици с най-добри практики и такива от около $150 на час в други части на Северна Америка, докато тези от Индия и Източна Европа таксуват около $30-50 на час.

Потребителското изживяване има значениеПриложението ви може да бъде привлекателно само ако е лесно за използване и приятно за окото. Дизайнът и използваемостта трябва да се разбират сами. С многобройните приложения около магазина за приложения потребителите ще спрат да използват приложението ви, ако има лош UX. Помолете своя разработчик да се погрижи за изграждането – изграждане на телена рамка – прототип – и накрая да добави принципи за дизайн и използваемост. Започнете с добре поддържана база данни MySQL или PostgresSQL за структурирани данни. Facebook, Twitter и т.н. Използвайки го също.

Характеристики на вашето приложение Лесна регистрация, потребителите могат да добавят, редактират и премахват лични данни, да управляват лична информация и предпочитания, покани с едно щракване, импортиране на контакти, лента за търсене и алгоритъм около хештагове и произволни думи, свързване на избор на нови потребители, лични съобщения, източник на новини, многоезично поддръжка, публикуване на медийно съдържание, инструменти за самоизразяване, геомаркиране и харесвания са задължителни.

Време за пазар и ценаЦената на разработката със сигурност ще варира в зависимост от сложността, платформата и характеристиките на вашето приложение. Въпреки това има два основни фактора, които трябва да бъдат определени: необходими часове и почасова цена. По-долу са изброени няколко оценки на разходите, изброени от The Next Web:

 1. Приложение, подобно на Twitter: $ 50 000 – $ 250 000
 2. Клонинг на Instagram: $100,000 – $300,000
 3. WhatsApp messenger: $125,000 до $150,000
 4. Pinterest: около 120 000 долара
 5. Snapchat: $75,000 – $150,000
 6. Vine: $125,000 и $175,000

Когато му дойде времето, може да отнеме около 2-4 месеца, за да създадете MVP за вашето приложение за социални медии. Повечето компании за разработка обикновено таксуват около $ 15 000 – $ 20 000. Въпреки това, друга оценка на времето, необходимо за създаване на приложение за социални мрежи:

 1. Android: Около 500 часа
 2. iOS: Около 400 часа
 3. Заден край: около 500 часа
 4. UX / UI: около 200 часа
 5. QA: Около 230 часа
 6. Следобед: Приблизително 150 часа
 7. Обща продължителност: около 1400 часа. за една платформа

Обикновено изисква 10 седмици за бекенд и 8 седмици за разработка на интерфейса за естествено внедряване. Въпреки това, не всички приложения изискват бекенд и го използват само за намаляване на времето за разработка и свързаната сложност.

Като амбициозен предприемач, вие искате да създадете търсене на пазара и да изградите нещо напълно нестандартно, за да посрещнете това търсене. Това вероятно ще направи след това Марк Зукърбърг. Планирайте обаче решенията си само след активно пазарно проучване на вашето мнение, изисквания и бюджет.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement