Monday, September 12, 2022
HomeОнлайн образованиеКалифорнийски Бил онлайн колеж Една стъпка по-близо

Калифорнийски Бил онлайн колеж Една стъпка по-близо

В Калифорния студентите от държавните университети са свикнали да чакат да се запишат в популярни или задължителни курсове. Но ако бъде приет новоприет държавен законопроект, тези студенти скоро ще могат да вземат онлайн уроци, вместо да чакат на опашка.

Законопроектът, внесен от председателя на Сената на Калифорния Pro Tempore Darrell Steinberg (D-Sacramento), ще позволи на студентите в държавните колежи да вземат уеб базирани „масови отворени онлайн курсове“ (MOOC) за академичен кредит вместо специфични курсове, необходими за завършване на степен. ако няма място в техните прегради. Кредитът ще бъде присъден според препоръките на Американския съвет за образование. Докато панелите на преподавателите имат възможност да преглеждат онлайн курсове и да избират подходящи алтернативи за определени класове с прекомерно записване, училищата вече няма да могат да теглят заеми от студенти, които търсят онлайн алтернативи.

Законопроектът се занимава с проблема в целия щат с прекомерното записване за въвеждащи курсове по основни предмети, особено на ниво общностен колеж. Държавната колежанска система е уловена между бюджетните съкращения, от една страна, и нарастващото търсене на висше образование, от друга. В резултат на това миналата есен три четвърти от 112-те държавни колежи в Калифорния трябваше да върнат студенти. Средните списъци на чакащите на училищата са били 7000 ученици. Дори студентите, които могат да влязат в университета, не могат да се запишат в курсовете, които са им необходими, за да завършат или да продължат образованието си. Понякога те трябва да прекарват допълнителни периоди в училище, просто чакайки да отворят необходимите класове.

Онлайн курсовете за обмен, насърчавани от законопроекта, ще се предлагат от доставчици на трети страни, някои от които са печеливши бизнеси, включително Udacity, Straighterline, EdX и Coursera. Програмата ще бъде съчетана със съществуващи усилия в целия щат за насърчаване на използването на безплатни учебници с отворен код, според съобщение за пресата на калифорнийската нестопанска фондация 20 Million Minds Foundation, която се фокусира върху намаляването на разходите за учебници. (един)

Има идеален смисъл да използвате онлайн ресурси, за да запълните празнината в курса. Разрешаването на учениците да преглеждат материали от начално ниво във виртуални класни стаи може да ги задържи по пътя към дипломирането, като същевременно заемат място в класната стая и за по-напреднали класове.

На пръв поглед оставянето на онлайн програмите да заемат празнината в началното образование може да изглежда като мечта на професор. Но предполагам, че преподавателите и администраторите в държавните колежи в Калифорния няма да бъдат доволни от това. Всъщност, ако нямаше съпротива от страна на академията, законопроектът нямаше да е необходим, защото студентите ще могат да вземат курсове онлайн за кредит.

Причината, поради която студентите трябва да предадат фактурата, преди да могат да щракнат върху бутона „Регистрация“, е акредитация; Досега много малко онлайн програми са получавали това. Процесът на акредитация на колежа, управляван от частни организации, доминирани от преподаватели и администратори, служи за консолидиране на съществуващи институции, които могат да бъдат по-рентабилни за сметка на конкурентите. Често свързани с традиционните училища, акредитаторите оценяват потенциалните новодошли по това дали се придържат към установените методи или не, вместо да прилагат обективни стандарти, базирани на резултати. Това автоматично блокира иновациите и държи повечето онлайн програми извън акредитирания клуб.

Със спирането на акредитацията компетенциите в академията ефективно попречиха на нови онлайн програми да се конкурират за студенти. Повечето студенти трябва да докажат, че техните степени са от акредитирани училища, преди тези степени да се считат за легитимни. Акредитацията се използва и за определяне на допустимостта за федерална финансова помощ. Докато акредитираните колежи могат да изберат да предоставят академични кредити на студенти, които завършват курсове чрез неакредитирани онлайн програми, малцина го правят. Ето защо учениците очакват да влязат в присъствени часове в акредитирани училища, въпреки онлайн програмите, които могат да предложат същите знания и умения.

Докато преподавателите и администраторите на университета ще получат контрол върху системата за акредитация, финансовият натиск в крайна сметка ще направи промяната неизбежна. Сметките за висше образование и по-големият студентски дълг от всякога, които са странични продукти на сегашната академична регулация, не могат да се поддържат много по-дълго.

Калифорнийският законопроект е знак, че този финансов натиск е ефективен. Предложеният регламент в законопроекта на практика отменя акредитационните органи, принуждавайки държавните училища да дават на висококачествените онлайн класове силата на собствената си акредитация. Този вид законодателна измама може да не е достатъчна в дългосрочен план, но това е поне стъпка в правилната посока и ни доближава до деня, в който студентите могат да избират от огромния набор от акредитирани програми, достъпни онлайн. кампус или комбинация от двете.

Делът на завършилите гимназия, посещаващи университет, се е увеличил от 45% през 1959 г. на 70% през 2009 г. През този половин век работодателите, които може би някога са приемали само кандидати с диплома за средно образование, сега използват университетски дипломи. стандарт за набиране на персонал. Въпреки това ние продължаваме да разчитаме на разработените академични модели, докато само студенти от малцинствата са във висше образование. Нищо чудно, че тези системи се задушиха. Дължим на нашите студенти да гарантираме, че образователната инфраструктура е ремонтирана, без да бъде преодоляна. Ако колежи не могат или не направят това, законодателите ще трябва да се намесят, особено на държавно ниво.

Ако законопроектът в Калифорния успее, той ще предложи ценен урок за останалата част от страната. Надявам се възпитателите да обърнат внимание.

Източник:

1) Yahoo! Новини, „Ново калифорнийско законодателство за предоставяне на пълен академичен кредит за MOOC курсове“

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement