Monday, September 12, 2022
HomeБлокчейн и криптоКак Blockchain може да се бори с кървави диаманти

Как Blockchain може да се бори с кървави диаманти

Една от най-големите ми амбиции за Африка е да започнем агресивно да решаваме проблемите си, използвайки нововъзникващи технологии. Силно вярвам, че следващото поколение решаващи проблеми и квалифицирани мислители са оборудвани да прилагат решения на континента. За съжаление, тези отговори спират цикъла на бедността и корупцията.

Когато става въпрос за диамантената индустрия, няма по-добро време от това да се използва нововъзникващата технология за справяне със съществуващия проблем с добив. Използвайки Blockchain, ние сме в състояние да елиминираме отрицателните и мощни ефекти на диамантите и други благородни метали, които често се контролират от бунтовнически сили. Според различни проучвания тези бунтовнически сили могат да печелят от 3 до 6 милиона долара годишно от кървави диаманти. Разочароващото е, че голяма част от работната сила се прилага за млади и невинни войници. Особено в страни като ДРК, Сиера Леоне, Ангола, Централноафриканска република.

Тези бунтовнически сили могат да правят от 3 милиона до 6 милиона долара годишно от кървави диаманти.

Търсенето на произхода на диамантите никога не е било по-лесно или просто и от векове безскрупулните хора са били в състояние да използват дупки, за да си помогнат.

Добрата новина е, че технологичният напредък през последните няколко десетилетия направи по-добри начини за подобряване на знанията. Моето убеждение е, че технологията Blockchain е ефективен начин за изграждане на прозрачност и доверие в индустрията на диамантите. Ще обясня това по-долу. (Ако не сте запознати с тази технология, тази статия предлага малко предистория)

Една от водещите системи, която идва на ум, е TrustChain. За разлика от много други Blockchain, този се противопоставя на „атаката на мнозинството от 51 процента“, защото се нарежда на една трета във всяко подписване на блок. По този начин ние обещаваме „Доказателство за вяра“.

Блокчейн измама

Ако се чудите какво означава това, то има общо с добре познат въпрос; „Наистина ли Blockchains не работят?“

Факт е, че е много трудно да се разбере всеки блокчейн. Изневярата на който и да е блок може да означава кражба както на предишния, така и на следващия блок пред следващото поле, преди да се формира. Това става трудно да се направи, тъй като веригата от блокове расте.

Следователно това не означава, че кражбата е невъзможна. Отделно лице или група измамници могат да получат власт, ако успеят да измамят хешрейта на мрежата на повтаряща се история на продажбите, това може да попречи на установяване на нови сделки в Blockchain. Въпреки че подобна атака е немислима и изключително трудна за осъществяване, окуражаващо е да се знае, че системи като TrustChain са предназначени да премахнат напълно тази възможност.

Модифицирана система на Кимбърли

Процесът Кимбърли е създаден през 2000 г. от ООН за борба с размяната на диаманти в конфликт. Проблемът е, че все още е хартиено решение, което разчита на идентификационни данни и общността на доставчиците. Въпреки че тази стъпка е предназначена да направи правилното нещо, тя не елиминира възможността за негативно събитие в рамките на търговската общност. Това, което прави Blockchain различен е, че не оставя място за корупция или подкуп в общността, във всеки случай. Доверието се гради по поръчка и събитията са открити и прозрачни. Никое правителство или управление на системата не може да издава сертификати или да променя информацията. Характерно за архитектурата на Blockchain е да създава разпределена директория, където преобразуванията се записват последователно и се съхраняват с помощта на усъвършенствано рисуване.

Диамантена Дхата

Тъй като диамантите имат уникални свойства в природата, някои сделки са почти идентични по природа. Промените могат автоматично да записват върховете на пръстите на всички камъни, включително цвета, карата и чистотата, сериен номер, както и количеството, което всеки камък е продаден за всяко докосване. Ще можем да намерим всички стъпки за продажба на диаманти в Blockchain.

Изрязване в средата

Миньорите на диаманти често разчитат на много агенти за транспортиране на диаманти по целия свят. Например счетоводители, държавни служители, адвокати, банки, търговци и т.н. Внасянето на тази технология в индустрията означава, че агентите ще играят малка роля в това, без да оставят място за грешки или корупция.

Бъдещето е светло като диамант.

В обобщение, ясно е, че Blockchains диамантите са най-голямата промяна в тази индустрия. Организации като BMM, De Beers, TrustChain и Everledger скачат на Blockchain. Ако бижута, физически лица и други големи компании последват, това може да принуди добива да падне по пътя. Това значително би ограничило ползите от тези, които продават кървави диаманти, което може да доведе до края на ерата на кървавите диаманти.

_______________________________________________________________________________

Диск: Нямам нито една от връзките с фирми и организации, споменати в тази статия. Ние се интересуваме само от решаването на проблемите на Африка с помощта на Blockchain. По-долу са дадени някои препратки към споменатите компании.

бележки:

Trustchain: https://www.trustchainjew jewelry.com/

Изявление на De Beers Blockchain: https://www.debeersgroup.com/en/news/company-news/company-news/de-beers-group-progresses-development-of-first-blockchain-initia.html

IBM за Blockchain: https://www.ibm.com/blogs/think/2018/05/everledger/

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement