Monday, September 12, 2022
HomeОнлайн образованиеКак да изградите знанията си в дигиталния маркетинг с онлайн курсове, лесни...

Как да изградите знанията си в дигиталния маркетинг с онлайн курсове, лесни стъпки за следване

В крайна сметка намерих начин да трансформирам знанията си за традиционния маркетинг в умения за дигитален маркетинг.

Ще се изненадате, ако знаете колко е лесно и забавно.

Искам да ме видиш, няма да отнеме много време, не се притеснявай.

Преди две години дойдох от Италия, след като завърших маркетинговите си проучвания.

Исках да намеря повече възможности за работа в Обединеното кралство, защото мисля, че не всеки бизнес тук е фокусиран върху маркетинга и не можете да правите маркетинг, без да говорите английски.

Мислех, че мога да намеря някаква професия в маркетинга с дипломата си.

Въпреки че имах много интервюта за работа в различни компании и агенции, не можах да намеря подходящата роля за мен.

Тъй като всички компании са фокусирани върху цифровите технологии, аз съм наясно, че уменията, които компаниите искат в момента, са различни от уменията, които научих по време на бакалавърския си курс.

Тогава реших да намеря начин да се науча как да премина към цифров.

Ще споделя с вас как да превключите знанията си от традиционно към цифрово, цялата информация, която ви давам идва от моя личен опит, така че вече е тествана.

Така че позволете ми да ви дам кратко ръководство как да преобразувате традиционното си маркетингово образование в цифрово.

Когато приключим, ще знаете точно как да започнете да търсите истинско подобрение в кариерата си. Готов? Да започваме.

Етап 1

Потърсете в Google курс, който ви позволява да научите както теоретична, така и практическа информация.

Ще намерите няколко курса с търсене в Google за правилните ключови думи, като например „обучение за цифров маркетинг плюс стаж“ или „курс по интернет завършващ маркетинг“.

Трябва да се свържете с отдела за обслужване на клиенти, за да обсъдите как е организиран курсът, когато смятате, че курсът е правилен за вас и да прочетете всяка обратна връзка, за да сте сигурни, че сте взели правилното решение.

След като намерите курса, който отговаря на вашите нужди, можете да започнете да трансформирате традиционните си умения в дигитални умения.

Въз основа на моя личен опит намерих курса по дигитален маркетинг „Обучение на Осбърн“, който беше точно това, което търсех, курс, проведен в две части, секция от лекции на живо и период на стаж в агенция за дигитален маркетинг.

Стъпка 2

Когато започнете курса, ще разберете разликата между дигиталния маркетинг и традиционния маркетинг, като проучите основите на дигиталния маркетинг и основните инструменти за това да бъдете дигитален маркетинг.

Въз основа на моя опит, след като се записах в курса, започнах уроци на живо онлайн с частен преподавател, който ме насочи от основите на маркетинга до маркетинга в търсачките, до инструменти за дигитален маркетинг за рекламиране на компания и маркетингова стратегия за стартиране на бизнес.

Научих как да използвам инструменти като Google AdWords, Google AdSense, Facebook Ads и как да създавам и изпращам маркетингови имейли.

Със познаването на тези инструменти вече можете смело да влезете в света на дигиталния маркетинг, колкото повече практикувате и толкова по-добре разбирате как да се справите с различните сценарии, които ще срещнете.

Етап 3

Почти готово!

Сега, когато разбирате как да използвате основните инструменти за дигитален маркетинг, вие сте готови да ги използвате.

Как да започна обаче?

Обикновено, за да използвате тези инструменти, трябва да имате бизнес, уебсайт или Facebook страница, която искате да рекламирате.

Ако нямате бизнес, който искате да популяризирате, най-лесният начин да започнете е да създадете страница във Facebook и да се опитате да повишите информираността за нея.

Facebook предлага платформа, наречена „Фейсбук рекламен мениджър“, за да рекламирате собствена страница, бизнес или уебсайт, която е лесна и забавна за прилагане.

Ако изберете курс по дигитален маркетинг, който ви позволява да направите стаж или работен опит, можете да практикувате и да се ръководите от отговорностите.

Връщайки се към личния си опит, след теоретичната част направих стажантската програма, която се състоеше от 3-месечен работен опит, който се състоеше в извършване на ежедневието на дигитален маркетинг.

Задачи като управление на блог, разработване и управление на дигитални маркетингови кампании за повишаване на осведомеността на марката, проследяване на процента на конверсия и подобряване на уебсайта, проектиране на стратегии за привличане на трафик към уебсайта на компанията, използване на техники като платено търсене, SEO и PPC.

След като изпълних всички тези задачи, придобих необходимите умения, за да започна да търся работа като дигитален маркетинг!

Това е пътят, който следвам, за да трансформирам знанията си за традиционния маркетинг в дигитални умения.

Готови ли сте да започнете трансформацията? Не губете повече време, намерете подходящия курс за вас и започнете да научавате нещо полезно за вашата кариера.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement