Monday, September 12, 2022
HomeБлокчейн и криптоКакво е биткойн, по какво се различава от "реалната" валута и как...

Какво е биткойн, по какво се различава от “реалната” валута и как мога да го получа?

Биткойн са истински чуждестранни пари. Това не е в рамките на вида на телесната ситуация, при която съществуват парите и парите, които сега сме похарчили. Те в никакъв случай не съществуват в рамките на типа плът като Monopoly cash. Електрони – не молекули.

Помислете обаче за сумата пари, която поддържате сами. Получавате потвърждение, което просто занасяте във финансовата институция – или е направено рутинно по-рано, отколкото виждате хартията, която не е отбелязана върху нея. След това използвате банкова карта (или потвърждавате електронната книга, ако сте старомоден), за да спечелите тези пари. И накрая, виждате 10% от него в рамките на типа пари в джоба си или в джоба си. Така се получава, че 90% от парите, които поддържате, са действителни – електроните в фуста или база данни.

Изчакайте обаче – това са американски чуждестранни пари (или национални чуждестранни пари от всякакъв произход), сигурни във финансовата институция и осигурени от пълен кредит от FDIC до 250 000 долара на сметка, правилно? Правилно, малко вероятно. Вашата парична институция може единствено да иска да спести много от 10% от приходите си от депозит. При някои обстоятелства много по-малко. Той дава назаем остатъка от вашите пари на различни лица за цели 30 години. То изплаща дълга им и ви дава привилегията да им позволите да го вземат назаем.

Как се правят пари в брой?

Вашата финансова институция печели пари, като ги отдава на заем.

Да речем, че депозирате 1000 долара в разплащателната си сметка. След това ви дават $900 на заем. Изведнъж може да имате $1000 и някой с $900. Вълшебно, има $1900 завъртане около мястото, където входът е просто скалата.

Сега имайте вашата финансова институция като алтернатива да ви даде 900 {долара} на друга финансова институция. Финансовата институция взема назаем $810 от друга финансова институция, която от друга страна заема $720 от купувача. Пуф! 3 430 щатски долара в рамките на бързия период от време – около 2 500 щатски долара са безполезни – стига финансовата институция да спазва регулацията на централните власти.

Събитието на биткойн е напълно различно от събитието за банкиране на чужди пари, тъй като парите идват от електрони. Той не се управлява от органите на централната финансова институция, но разумно със съгласието на нейните клиенти и възел. Той не е направен с ограничен монетен двор в рамките на конструкцията, но разумно чрез разпространение на софтуерна програма и лаптоп с отворени доставки. И това изисква тип действително художествено произведение. Допълнително за това бързо.

Кой отвори BitCoin?

Първичните биткойни бяха в поле 50 („Блокът Genesis“), разработен от Сатоши Накомото през януари 2009 г. В началото дори не беше цената му. Това беше драматург, базиран основно на документ, публикуван преди два месеца от Накомото. Накотмото е репутация, която изглежда спекулативна – изглежда никой не знае кой е той или те.

Кой се грижи за всичко това?

Веднага след като Genesis Block е създаден, оттогава биткойните са създадени, като изпълняват задължението да поддържат наблюдение на всички хипервръзки към биткойни, всяка като сортиране на публична електронна книга. Възлите/компютърните системи, които извършват изчисления в регистъра, се възнаграждават за това. За всеки набор от печеливши показания, възелът се възнаграждава с определено количество BitCoin („BTC“), което след това се генерира в рамките на екосистемата на BitCoin. Така че периодът от време “BitCoin Miner” – в резултат на системата прави BTC нов. Тъй като разпространението на BTC ще се увеличи и разнообразието от транзакции нараства, задължението, необходимо за увеличаване на общия публичен документ, става все по-трудно. В резултат на това новото количество BTC в системата е готово на около 50 BTC (един блок) за 10 минути на минута.

Докато изчислителната енергия за копаене на биткойн (и за подобряване на публичните обеми) в момента нараства експоненциално, така и сложността на математическия недостатък (което всъщност изисква допълнително много хипотези) или „доказателството“, което се иска да копаете биткойни и хода на транзакциите по всяко време. Така че системата въпреки това прави само един блок от 50 BTC за 10 минути, или 2106 затваря на всеки две седмици.

Така че по някакъв начин всички го виждат – това означава, че всички кодове в общността отговарят на историческото минало на точно този биткойн.

Колко има там и мястото?

Може да има доста биткойни, които могат да бъдат генерирани и това количество е 21 милиона. В съответствие с Khan Academy количеството се очаква да бъде около 2140.

От тази сутрин в обращение имаше 12,1 милиона BTC

Вашият биткойн се записва във файл (вашите биткойн джобове) във вашето хранилище – вашия лаптоп. Самият файл е знак за количеството BTC, което може да имате, и може да пътува с вас на мобилен телефон.

Ако файлът, съдържащ криптографския ключ в джобовете ви, е изгубен, същото е вярно за вашата такса за биткойн. И няма да го вземеш отново.

Колко съществено е то?

Стойността варира в зависимост от това как хората предполагат – както в рамките на промяната на „действителните пари“. Въпреки това, тъй като нито един централен орган не се опитва да поддържа стойността си около сигурна степен, тя може да се различава значително по сила. Основният BTC беше цена нищо на времето, но BTC остава там. Към 11 часа сутринта на 11 декември 2013 г. обществената стойност е 906,00 щатски долара на биткойн. След като завърших скриптирането на това изречение, беше $900,00. Първо за 2013 г. стойността беше около 20,00 щатски долара. 27 ноември 2013 г. беше оценен на повече от 1 000,00 $ в BTC. Така че за момента е разумно, но се очаква да бъде сигурно.

Общата стойност на целия биткойн – към края на този период от време – е около 11 милиарда долара.

Как мога да получа допълнително?

Първо, трябва да имате джобове за биткойни. В този текст има трикове за откриване на такъв.

Тогава една техника е да закупите едно нещо от лично социално събиране, като момчетата от Bloomberg TV. Техниката е да закупите такъв при специална промяна, като Мат. Gox.

И накрая, една техника е да се посветят доста лаптопи и електроника на този курс и да се окаже миньор на BitCoin. Това е извън обхвата на този текст. Въпреки това, в случай, че спите само още няколко хиляди {dollar}, може да станете големи.

Как мога да го експлоатирам?

Има много търговци на дребно от всякакъв размер, които взимат такса за биткойн, от стаи до продавачи на автомобили. Може да има дори банкомат за BitCoin във Ванкувър, Британска Колумбия, който да трансформира вашите BTC, за да печелите пари във Ванкувър, Британска Колумбия.

И така?

Парите имат разширено историческо минало – един милион. Настояща легенда ни разказва, че остров Манхатън е закупен за вампум – миди и така нататък. В първите години на САЩ много банки отпечатваха парите си. По време на пътуване до остров Солт Спринг в Британска Колумбия похарчих цяло състояние на очарователен остров. Типична тема сред тях беше уреждането на вярата сред клиентите, че действителните пари имат стойност. Обикновено тази стойност е обвързана с едно нещо здраво и телесно, като златото. През 1900 г. САЩ обвързаха чуждестранните си пари със златото („Златната норма“) и през 1971 г. сложиха край на равенството.

Форексът в момента се търгува като стока, въпреки че някои национални валути могат да бъдат повишени или намалени чрез техните централни банкови транзакции. BitCoin са чуждестранни пари, които се търгуват и стойността им, както и някои други, се определя чрез транзакцията, но не се повишава или понижава от действията на никоя финансова институция, колкото и разумно да е от действията на нейните клиенти. Неговото разпространение е минимално и толкова добре известно и (в сравнение с телесните пари) е случаят с всяка сметка в биткойн. Неговата възприемана стойност, подобно на някои други средства, се основава на неговото използване и надеждност.

Като вид пари, BitCoin не е нищо ново в Creation, но всъщност е чисто ново средство за изкарване на прехраната.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement