Monday, September 12, 2022
HomeОнлайн образованиеДистанционно образование - печелене на домашна степен

Дистанционно образование – печелене на домашна степен

В средата на 19-ти век преподавателите използват пощенската система, за да предоставят информация на хора, които не могат да посещават традиционни училища по различни причини. Това беше началото на дистанционното обучение и беше постигнато чрез обмен на печатни образователни материали. Тези, които се възползваха най-много, бяха ученици с физически увреждания, хора с работа, която ги затруднява да посещават училище през работно време, или тези, които живеят в отдалечени райони без подходящи училища.

Досега – студентите, записани в курсове за дистанционно обучение, сега принадлежат към много по-широка демографска база. Въпреки това, има някои типични фактори, които отличават студентите от дистанционно обучение от тези, които участват в програми в кампуса. Първите обикновено са по-възрастни и мнозина бъркат образованието си с други ангажименти като работа или семейни задължения.

Самото дистанционно обучение също се е подобрило значително през последните два века. Технологичният прогрес е един от най-големите фактори, допринасящи за тази промяна. Начинът, по който се предоставя дистанционното образование, се промени отвъд въображението и с него се наблюдава голямо подобрение в качеството на курсовете за дистанционно обучение и промяна в общественото възприятие за тях.

Технологии и образование

Докато дистанционното обучение винаги е използвало обикновените комуникационни технологии на времето, за да достигне до учениците, използването му никога не е било толкова широко разпространено и ефективно, както с появата на световната мрежа.

Самият интернет даде възможност на учениците да посещават часовете, като седят пред компютрите си у дома чрез видеоконферентна връзка. Той разкри нови начини за взаимодействие в класната стая, от онлайн дискусионни табла и чат стаи за студенти да участват в групови дискусии, до табла за бюлетини и форуми, където те могат да публикуват въпроси или да отговарят на въпроси, зададени от преподаватели.

Някои онлайн курсове за дистанционно обучение изискват студентите да прекарват част от времето си в кампуса, докато други може да не изискват никакво участие в клас. Методите на преподаване могат да варират от университет до университет, но общото остава щедрото използване на технологиите за предоставяне на висококачествено образование.

Според доклад на Националния център за образователна статистика (NCES), 75% от институциите, които предлагат курсове за дистанционно обучение на университетско ниво, споменават, че използват предимно асинхронни интернет базирани технологии, за да предоставят образование на своите студенти. Само осем процента от институциите съобщават, че използват предимно печатни документи като учебно средство.

Нарастваща популярност

Ако дистанционното обучение е било изпратено от Бог за някои американци от 19-ти век, то е благословия за по-голямата част от нашето селско население. Предлага им възможността да подобрят уменията си отвсякъде и по всяко време, по свой собствен график и със собствено темпо. Дистанционното образование става все по-достъпна опция за много семейства, тъй като няма режийни разходи като коли и гориво за отиване в колеж или общежития за настаняване.

Според доклада на NCES, приблизително 12,2 милиона студенти са се записали в 2-годишни и 4-годишни курсове за дистанционно обучение на университетско ниво, предлагани от институциите през учебната 2006-07 г. – зашеметяващ брой, който вероятно ще продължи да расте.

Дори работодателите признават ползите от дистанционното обучение и създават среда, която насърчава служителите им да се включат в тези онлайн програми за дистанционно обучение – независимо дали под формата на финансова помощ или предоставяне на тяхното високотехнологично оборудване и съоръжения. умения.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement