Wednesday, September 21, 2022
HomeОнлайн образованиеДистанционно образование Натуропатия: Няма повече второкласна алтернатива

Дистанционно образование Натуропатия: Няма повече второкласна алтернатива

Естественото лечение е известно още като натуропатия. Това е древна наука, която има своите корени в индийските и китайските лечебни традиции (думата „наука“ означава знание). На Запад тези традиции са разделени на много различни дисциплини, но същността на всички е натуропатичната хранителна терапия или просто натуропатичното хранене.

Училища по натуропатия

Днес натуропатичното образование е разделено на два вида. Първият тип понякога е известен като „естествена хигиена“. Всичко е свързано с ядене на пресни, естествени (обикновено сурови) храни, вътрешно прочистване, детоксикация и гладуване. С този тип натуропатия малко се е променило от ерата преди антибиотиците, когато натуропатията е практикувана от Хари Бенджамин, Хенри Линдлар и подобни лидери на движението за естествено здраве. Това беше много реална и често ефективна възможност за лечение на терминално инфекциозни заболявания. Преди появата на антибиотиците болести като скарлатина, дифтерия и туберкулоза бяха най-големите проблеми на общественото здраве на деня.

Днес хроничните заболявания под формата на артрит, сърдечни заболявания или хормонални проблеми са най-големият ни проблем. Традиционната натуропатия понякога може да помогне при тези състояния, но това е подход на “един-размер за всички” подход, който може да бъде ограничен в действие.

Другият тип натуропатични училища са склонни да се моделират в традиционните медицински училища с по-стриктно придържане към модела, известен като модел „базиран на доказателства“. Преподаването на важни терапевтични знания, събирани от майстори в продължение на много години, често се оставя извън тези курсове в полза на преподаване на резултатите от клинични изпитвания на хранителни добавки и билкови лекарства.

Тези училища могат също така постепенно да премахват стари издания на книги и да включват само текстове, пренаписани, за да заобиколят така наречените „ненаучни“ терапевтични прозрения, оставяйки само препратки към клинични изпитвания и подобни изследвания. Забележителен пример е прекрасното оригинално издание на „Билкова медицина“ от Рудолф Фриц Вайс, което избухна с чисто злато за практикуващ, чийто приоритет е да помага на болни хора. Имам копие, което не бих заменил за 1000 копия от последното „научно цензурирано“ издание на тази книга.

Изцеление на хората отново

За съжаление, сега е много обичайно най-известните школи по натуропатия да следват този така наречен път, основан на доказателства. След като студент похарчи 100 000 долара и четири години от живота си за този вид образование, ученикът може да открие, че всъщност няма основно разбиране за холистичното здраве и може да не разбере защо много пациенти не отговарят. лечение.

В крайна сметка, ако вашата практика се основава на принципа, че “значителен процент” от жените с предменструален синдром се повлияват от определена витаминна добавка, като повторите това лечение, вие ще помогнете само на собствените си пациенти еднакво. В медицинската практика „значителен процент“ се отнася до тези, които са се представили по-добре от пациентите, на които е прилагано само фалшиво лечение.

От друга страна, ако работите с майстор, който се ангажира да намери най-ефективния клиничен подход за всеки – независимо дали от собствен опит или чрез изучаване на съветите на минали майстори – може да е по-вероятно да получите това, което искате в начало. Регистрирахте се за вашия курс: да лекувате хората отново.

Дистанционно образование Натуропатия: Ново образователно решение?

Докато пиша книгите си през годините, исках да започна курс за обучение, който да помогне за разрешаването на някои от проблемите, които описах. Но започването на училище е голям проект, който не бива да се приема лекомислено. Преподавал съм много кратки курсове за „развитие на умения“ за вече квалифицирани натуропати и тези курсове винаги са били добре приети. Едно нещо, което научих от моите ученици, беше колко стресиращо е за тях да ходят на час. Великобритания не е голяма страна, но въпреки това разстоянието и разходите за пътуване бяха забранени за почти всеки, който живее на повече от 100 мили.

Но а курс за дистанционно обучение приемливо ли е? След дълго мислене и планиране повярвах, че мога да направя курс по натуропатия за дистанционно обучение, толкова добър, колкото и курс, преподаван в клас. Колкото повече мисля за това, толкова повече предимства имам за ученика. Не само по-достъпна цена и удобство, но и по-лесно учене и по-добър контакт между ученици и учители.

Като се замислите, колко контакт между ученици и учители осъществявате в класната стая? Пътувате 100 мили, за да слушате няколко дни лекции и вдигате ръка, за да задавате въпроси. Можете да получите същото съдържание онлайн и да зададете въпроси в онлайн ресурси, където вероятно ще получите по-добър отговор, защото учителят е имал възможност да помисли за това. Трябва да се опитате да запишете отговора на учителя в класната стая и след това да го дешифрирате. В онлайн форум отговорът е написан точно за вас.

Онлайн курсовете вече могат лесно да добавят видео съдържание, за да разнообразят учебното изживяване – много по-добре, отколкото да слушате лекция, която държеше по него. Добре известно е, че средният ученик започва да губи концентрация след около 25 минути и има нужда от почивка. Ако трябва да посещавате уроци през целия ден или през целия уикенд, не е възможно да кълвате често. Но те са онлайн. Спрете видеоклипа и изпийте чаша кафе.

Акредитация на завършилите дистанционно образование

След като се квалифицират, завършилите курс по натуропатия трябва да могат да се присъединят към национална професионална асоциация. Това им позволява да получат застраховката за общопрактикуващ лекар, от която се нуждаят, за да установят законно в частната практика. Ако работят за здравни консултанти по натуропатия, магазини за здравословни храни, здравни клубове или компании за витамини, те също се нуждаят от професионална застраховка.

Следователно всички курсове за обучение на практикуващи трябва да бъдат акредитирани от национална професионална асоциация, призната от застрахователите. Напоследък много далновидни професионални асоциации започват да признават, че квалификациите за дистанционно обучение от добро училище могат да произведат добри практикуващи.

Съвременна натуропатия

Съвременната натуропатия трябва да включва знания, извлечени от съвременни изследвания. Но не вярвам, че това означава да забравим това, на което са ни учили нашите предшественици. Натуропатията е свързана с разбирането на човешкото тяло и как то се разболява. Само тогава може да се приложи най-подходящото лечение. За съжаление, този основен принцип е ерозиран в масовите училища по натуропатия. Вярвам, че някои от най-доброто образование сега могат да се намерят в по-малките училища и като се учат от реномирани учители. Дистанционното обучение по натуропатия може да бъде пътят напред.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement