Monday, September 12, 2022
HomeОнлайн образованиеДистанционно образование: Балансиране на вашето образование и натоварен начин на живот

Дистанционно образование: Балансиране на вашето образование и натоварен начин на живот

Дистанционното образование е приоритет за повечето, които вече са поставили живота си по един или друг начин във факта, че отговорностите им са дефинирани и в много случаи не позволяват редовни университетски програми. Това се взема предвид при търсене на място за обучение, а това не трябва да означава под нивото на образование. Това трябва да означава удобство за тези, които се интересуват от обучение и популяризиране на своите портфолиа.

Студентски ангажимент

Дистанционното обучение изисква известна степен на ангажираност, тъй като студентът трябва да планира времето за обучение. Това също отразява тяхната работа, тъй като те няма да издържат изпитанието на времето, освен ако наистина не се интересуват от темата. Работата на тези студенти показва ясен интерес към техния напредък и следователно времето им не се губи за курсове, които вземат само за точки UKAS.

Гъвкавост

Постига се високо ниво, тъй като има много малко смущения в живота на учениците и затова те смятат, че са в състояние да се съсредоточат изцяло върху темата. Тези курсове не са толкова скъпи, колкото тези, които даден клас трябва да наеме, а със стила на оценяване „имейл“, разходите за завършване на техните курсове са незначителни. Той не чака седмици да се върнат оценките им и това улеснява ученика да продължи работата си със собствено темпо. Тези курсове отговарят на начина на живот, тъй като обикновено е човешки невъзможно да се прецени кога ще възникне ситуация, която ще откъсне студента от обучението им, но с опцията за дистанционно обучение тези студенти не трябва да се притесняват за покриване или дори за загуба за целият курс и техните такси, защото е имало неизправност в графика им. Урокът може да се остави настрана и да продължи, когато ситуацията бъде елиминирана. За тези, които пътуват по работа, техният курс може да бъде взет със себе си, което им дава време да продължат обучението си.

Различни опции за различен начин на живот

Тази форма на обучение е на първо място за тези, които искат да продължат обучението си след установяване на кариера или създаване на семейство. Има много причини, поради които не можете да спрете живота си, за да изучавате предпочитан предмет и тази опция понякога е единственият начин хората да получат образованието, от което се нуждаят. Това не трябва да означава, че тези хора трябва да се сблъскват с по-лоши курсове или прекомерни такси. За тези, които не могат да напуснат домовете си или не могат естествено да се запишат на уроци в класната стая, тази форма на обучение е от първостепенно значение в живота им. Oxford College ODL и Oxford Distance Learning са разработили план за хора с увредено зрение, създавайки своите курсове специално за тези хора и са в процес на създаване на програма, която да отговаря на живота на тези хора, които изпитват трудности да намерят курс, който да обслужва техните специални нужди .

Оценяване

Курсовете за дистанционно обучение не са лесни. Тъй като от ученика не се изисква да посещава часовете, наложително е учителят да получи правилна оценка за усвояването на материала и това се постига само чрез задачи, които обикновено са по-задълбочени от обичайния процес на оценяване, даден чрез обучението в класната стая. Това е под формата на позволяване на ученика да научи не само по конкретна тема, но и да покаже своето разбиране за всяка отделна стъпка под формата на есе, предложено за общата им оценка. Това е особено важно за ученика, тъй като материалът не е единствената информация, която трябва да се преподава по определена тема. Ученикът трябва да може да оспорва материала и да използва собствените си разсъждения, когато става въпрос за анализиране на това, което се иска да усвои, което ги поддържа интереса към работата на урока и вижда, че се чувстват по-ангажирани в учебния си процес.

Според Майк Томлинсън, бивш главен училищен инспектор,

„Много време се отделя на подготовката на изпити, които могат да се използват за учене.“

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement