Monday, September 12, 2022
HomeБлокчейн и криптоДигитален дневник -

Дигитален дневник –

Криптовалута

Криптовалутата е цифрова валута. Наричат ​​се още истински пари. Дигиталните медии управляват операциите си с помощта на криптография, криптографията се използва безпроблемно и укрепва транзакцията. В много страни валутата на долара се използва като алтернативна валута. Биткойн беше добавен през 2009 г. като първата изведена от експлоатация криптовалута. След това на пазара се появиха много различни подразделения. Те са известни като алткоини. Тези фондове използват финансовата система като почетно място за централните цифрови валути и централните банкови системи.

Управлението на споделянето използва базата данни за блокчейн транзакции на Bitcoin като платена книга. Блокчейнът създава фиксиран паричен поток на фиксирана цена, която се разкрива на обществеността. В централизираното банкиране и системата на Федералния резерв бордовете на директорите или правителствата наблюдават изплащането на средства чрез отпечатване на парични единици, а трансформацията се извършва чрез цифрово банкиране. По този начин в цифрова валута компаниите или правителствата не могат да правят иновации или да предоставят подкрепа на различни компании, банки или компании с активи.

Satoshi Nakamoto Group разработи световно нискотехнологично приспособление за щраквани правила. Близо хиляда цифри бяха създадени през септември 2017 г., повечето от които в сравнение с биткойн. В системите за криптовалута сигурността, надеждността и множеството контроли са защитени с помощта на група от подозрителни страни, известни като копачи, където обществеността е подсилена чрез използването на компютърни системи и транзакцията с времеви отпечатъци е защитена чрез реална схема за времеви отпечатъци. Миньори, за да защитят сигурността на регистъра на криптовалутите по икономически причини.

Много криптовалути непрекъснато забавят производството на валути, като взимат всички пари в обръщение и имитират благородни метали. За разлика от традиционните валути, които се правят чрез финансови институции, като банкова сметка в брой, валутата на долара е трудна за управление и регулиране. Този проблем се дължи на използването на криптографски технологии. Законодателите са изправени пред дилема в случая на Пътя на коприната, при който биткойнът на Улбрихт беше „блокиран“. Криптовалутите като биткойн са фалшиви имена, дори добавки като Zerocoin са били посъветвани да осигурят анонимност за истината.

Анонимен, ако хората са използвали името Сатоши Накамото и са добавили биткойн през 2009 г., първата цифрова валута. SHA-256, криптографска хеш функция, беше използвана като функция на функцията в нея. Namecoin беше през април 2011 г. Litecoin беше пуснат веднъж, през октомври 2011, Scrypt беше хеш функция в него. Криптовалута, Peercoin използва сместа като доказателство за услуга. IOTA не използва блокчейн, той използва заплитането. Изграден върху фиксиран блокчейн, The Divi Project позволява некомерсиално купуване и продажба между средства от портфейла и възможността за използване на анонимна публична маркетингова информация. След това бяха създадени много избрани цифрови версии, но само няколко бяха успешни, тъй като им липсваха умения за надграждане.

Първият биткойн банкомат беше инсталиран преди това в Тексас, САЩ на 20 февруари 2014 г. от разработчика на Robocoin Джордан Кели. Този банкомат беше подобен на AT банките, но се учеше да бъде известен като паспорт или шофьорска книжка за помощ на потребителя със скенера. Около 1574 биткойн AT бяха инсталирани на избрани места през 2017 г. и стандартни 3 AT бяха инсталирани ежедневно през 2017 г.

Правната природа на криптовалутите варира значително в различните страни и все още е трайна в много от тях. Докато някои страни изрично са одобрили използването и продажбата им, други са го забранили. Освен това различните правителствени агенции са забранили биткойните по различен начин. През 2014 г. Китайската централна банка забрани третирането на маткойни от финансовите институции в Китай. В Русия обаче валутата на долара е законна, въпреки че е незаконно да се използва валута за закупуване на стоки, различни от руската рубла. Службата за вътрешни приходи на Съединените щати разреши биткойн да бъде данък върху приходите, на 25 март 2014 г. това решение изясни естеството на биткойн.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement