Saturday, September 17, 2022
HomeБлокчейн и криптоВъведение в блокчейн технологията за начинаещи

Въведение в блокчейн технологията за начинаещи

Сега технологията е все по-популярна от всякога. Един от настоящите успехи в този подход е еволюцията на технологията Blockchain. Тази нова технология промени финансовия сектор. Всъщност той е разработен за първи път за биткойн – цифровата валута. Но сега той намира своето приложение и в други неща.

Стигането дотук може да бъде лесно. Но все още ли човек знае какво е Blockchain?

База данни разпределена

Представете си електронна платформа, която се програмира десет пъти на ден в компютърна мрежа. Сега си представете, че една компютърна мрежа е толкова умно проектирана, че просто успява да следи данните сама. Това е пълен преглед на Blockchain. Blockchain третира информацията като споделена база данни. Отново тази база данни се синхронизира непрекъснато.

Този метод има своите предимства. Това не позволява тази база данни да се съхранява на друго място. Съдържащият се в него материал е публичен и може лесно да бъде проверен. Тъй като няма централизирана версия на данните, неоторизираните потребители нямат средства да използват и повредят данните. Блокчейн разпределената база данни се попълва едновременно от милиони компютри, което прави данните достъпни за всеки в реалната мрежа.

За да изясните тази точка или технология, добре е да обсъдите изображенията в Google Документи.

Изображение на Google Документи за Blockchain

След пристигането на Mail, най-често срещаният начин за споделяне на документи е да изпратите документ на Microsoft Word като връзка към получателя или получателите. Получателите отделят сладкото си време, за да го прегледат, преди да върнат актуализираното копие. По този начин човек трябва да изчака, докато получи копие от декларацията, за да види направените промени в документа. Това се случва, защото подателят е заключен за обработка, докато получателят завърши ремонта и изпрати документа обратно. Съвременната база данни не позволява на двама собственици да имат достъп до един и същ запис по едно и също време. Ето как банките измерват стойностите на своите клиенти или държат счетоводители.

Противно на популярната практика, Google HTML позволява на всички страни да имат достъп до един и същ документ по едно и също време. Отново ви позволява да видите една и съща версия на документа и за двете едновременно. Точно като споделена книга, Google Документи също работи като споделен документ. Споделеният раздел е подходящ само ако споделянето включва множество потребители. Блокчейн технологията по някакъв начин е продължение на тази концепция. Тук обаче е важно да се отбележи, че Blockchain не е предназначен за споделяне на документи. Но това е само метафора, която помага да имаме ясна представа за тази авангардна технология.

Открояващи се Blockchain Hides

Blockchain съхранява информационни блокове във всички мрежи, които са подобни. За този артикул:

  • Данните или информацията не могат да бъдат контролирани от нито една избрана позиция.
  • Не може да има и една точка на провал.
  • Данните се улавят в публична мрежа, което гарантира пълна яснота в цялостна система.
  • Съхранените в него данни не могат да бъдат компрометирани.

Търсенето на разработчици на Blockchain

Както споменахме по-рано, технологията Blockchain има много активно присъствие във финансовия и банковия свят. Според Световната банка само през 2015 г. са изпратени над 430 милиарда щатски долара обмен на валута. В резултат на това разработчиците на Blockchain имат огромно търсене на пазара.

Blockchain елиминира таксите на търговците на дребно в такива суми. Това е изобретението на GUI (графичен потребителски интерфейс), който позволява на обикновените хора да имат достъп до компютри под формата на таблици. Като такъв портфейлът на приложението е най-често срещаният GUI на технологията Blockchain. Потребителите използват портфейла, за да купуват артикулите, които искат, като използват биткойн или друга криптовалута.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement