Monday, September 12, 2022
HomeОнлайн образованиеВиртуални класни стаи на образователната система New Age

Виртуални класни стаи на образователната система New Age

Онлайн обучението постепенно се счита за еднакво уважително към традиционното обучение. Въпреки това стандартите на онлайн обучението понякога се поставят под въпрос в сравнение с традиционните методи на обучение. Качеството може да е същото, но надеждността понякога може да стане въпрос.

В средните училища онлайн обучението е от голяма полза за учениците. Има много курсове, предназначени да отговорят на индивидуалните нужди. Но в същото време съответните органи са на мнение, че трябва да се направи регламент за използването му, тъй като злоупотребата е по-вероятна в гимназиалните нива. Електронното обучение набира популярност сред учениците, като се имат предвид отдалечените райони или места в околностите им, които нямат достатъчно акредитирани онлайн училища.

Напротив, някои са на мнение, че процесът на онлайн обучение намалява шансовете за успех, тъй като изисква самодисциплина, добри умения за четене и огромна самомотивация. Поради това се препоръчва във всички региони да се прилага критерий за оценка, за да се контролира влизането на хора, подходящи за онлайн обучение. Качественият резултат от онлайн курсовете може да бъде осигурен от моделите, изброени по-долу.

1. Пряка връзка с провинциалната учебна програма

2.Техническа поддръжка на учители и ученици

3. Свързване на съдържанието с педагогиката

4. Достъп до съществуващи „обучителни обекти“

5. Оценъчни практики

6. Технологична инфраструктура

Дистанционното образование е много полезно за големи нации, които са географски отдалечени. Има много студенти, които искат да учат на борда, но финансовите или географски ограничения правят ситуацията трудна за тях. Независимо дали сте в, учите, следвате курс, работите на непълно работно време или на пълен работен ден на всеки етап от живота си, виртуалната класна стая ви осигурява гъвкавостта, която изисква текущият ви живот.

Последните изследвания също така доказаха, че броят на хората, които отиват на електронно обучение, се е увеличил значително. Скорошно проучване показа, че 80% от всички висши учебни заведения предлагат пълни или комбинирани онлайн курсове, като значителен брой от тях са предназначени за дългосрочно обучение.

Но има и разногласия, както се очакваше. Въпреки че горните проучвания, проведени в САЩ, са доста обнадеждаващи и често доказват, че електронното обучение дава по-добри резултати от традиционната система, проучвания, проведени в различни университети в Канада, показват, че има различен метод на обучение в образователната система, който произвежда абсолютно същото резултати. . Тъй като различните хора изискват различни начини да се погрижат за храна и напитки, онлайн образованието просто предоставя друг начин на учене и има еднакво въздействие върху учениците, нищо по-малко.

Технологията несъмнено прави разлика. Професорите сега се присъединяват към нова система от колективни усилия за обучение на студентите по по-персонализиран начин, вместо да се придържат към традиционната обстановка в класната стая. Акредитираното онлайн училище подобрява способността на учениците да участват активно и да участват в учебния процес.

Нещо повече, онлайн ресурсите все още не са уважавани сред работодателите за себе си. Надеждността се ползва с доверие от работодатели и университети, които предлагат както традиционни, така и онлайн курсове, повече от независими онлайн училища, дори ако са проверени. Виртуалните класни стаи определено стават все по-приети, но все още не са получили правата си.

СВЪРЗАНИ СТАТИИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Най - известен

Advertisement